بعضی از لوازم و تجهیزات بسیار کاربردی وجود دارند که همراه داشتن آنها در هر شرایطی توصیه میشود. یکی از این موارد چراغ قوه است. این وسیله برای موقعیتهای گوناگونی که در طول شبانهروز با آن روبهرو میشوید کارایی دارد. در هنگام پیادهروی، داخل خودرو، تفریحهای خارج از شهر و ... اگر یک چراغ قوه مناسب همراهتان باشد، نگرانی بابت تاریک شدن هوا نخواهید داشت. جدای از این موارد، اگر اهل آفرود یا کمپینگ هستید، حتما از لزوم وجود این وسیله در چک لیست لوازم طبیعت گردی اطلاع دارید. چراغ قوه ها به دلیل حجم کم، قابل حمل بودن و همچنین به دلیل داشتن برد نوری بالا، میتوانند در مواقعی که میخواهید فواصل دوری را بررسی کنید یا به جایی علامت دهید نیز مورد استفاده قرار گیرند.
برای انتخاب از بین انواع چراغ قوه، باید به ویژگیهای هر مدل و نیازی که شما از این وسیله دارید توجه کنید. یکی از مهمترین خصوصیات یک چراغ قوه، میزان نوردهی آن است. واحد اندازهگیری مقدار نور، لومن (Lumen) است که هرچه مقدار بالاتری داشته باشد یعنی نور بیشتری وجود خواهد داشت. شاید فکر کنید باید دنبال چراغی باشید که بیشترین مقدار نور را داشته باشد ولی این طرز فکر صحیح نیست. میزان روشنایی مناسب برای هر کاربردی متفاوت است و باید متناسب با آن اقدام به خرید کنید. یکی دیگر از موارد مهم، راحتی حمل این وسیله است. اگر برای کمپینگ یا فعالیت خاصی به دنبال تهیه مدل مناسب هستید، حتما به نحوه جایگیری آن در دست دقت داشته باشید. از دیگر نکات مهم در انتخاب، میتوان به میزان ضدضربه و ضدآب بودن، وزن، حالتهای نوردهی، نحوه شارژ شدن، مسافت روشنایی، قیمت و ... اشاره کرد.
اگر برای فعالیتهایی مثل آشپزی یا مطالعه در کمپ نیاز به وسیله روشنایی دارید، چراغ قوه پیشانی یا هدلامپ گزینه بسیار مناسبی است. با بسته شدن این وسیله به پیشانی شما، دستهای شما رها بوده و آزادی عمل بسیار بیشتری خواهید داشت. مدلهای پلیسی، نگهبانی، شکاری، جیبی، لیزری و ... از انواع این چراغها هستند. نکته آخری که در انتخاب بسیار حائز اهمیت است، شارژی یا باتریای بودن آن است. مدلهای شارژی برای استفادههای کوتاهمدت و زمانی که به لوازم برق و روشنایی دسترسی دارید مناسب هستند و مدلهای باتری دار برای استفاده در کمپینگ و خارج از شهر؛ البته به شرطی که باتری اضافه همراه داشته باشید.