راهنمای کمپینگ مبتدیان
در این مقاله قصد داریم راجع به کمپینگ مبتدیان مطالبی را به شما عزیزان برسانیم. نکاتی که ضمن سفرهای کمپینگ باید حتما رعایت شوند وگرنه مسافران با خطرات بی شماری مواجه خواهند شد. اگر اهل طبیعتگردی و سفرهای کمپینگ هستید؛ در ادامه با ما همراه باشید.
کمپینگ سفری سراسر لذت با خطراتی پنهان در بطن آن:
سفرهای کمپینگ امروزه بیش از گذشته مورد توجه و استقبال مردم واقع شده است. سفری به دل طبیعت و دور از هیاهوی شهر و دغدغههای روزمره. هنگامی که قدم به کوهستان، جنگل، کویر و یا هر جای دیگری که مد نظر شماست؛ میگذارید؛ گویی تازه متولد شدهاید. تولدی که در پی کشف زیباییها و جاذبههای طبیعت هستید. اگر شما از افراد مبتدی سفرهای کمپینگ باشید و ضمن این سفر رفتاری ناشیانه انجام دهید؛ با خطرات بیشماری مواجه خواهید شد. این مقاله در ادامه به مطالبی در خصوص کمپینگ مبتدیان برای شمایی که در زمرهی افراد مبتدی این سبک از سفر هستید؛ میپردازد. همچنین در مقاله نکات ضروری کمپینگ با موارد ضروری و چک لیست لوازم کمپینگ آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
کمپینگ مبتدیان و دانستن اطلاعات مربوطه برای سفر:
کمپینگ از جمله سفرهایی است که باید با اطلاعات کافی راهی سفر شد. سعی کنید حتیالامکان مکان خود را قبل از سفر تعیین کنید و اطلاعاتی دربارهی آنجا به دست آورید. اطلاعاتی مانند بررسی آبوهوای مکان مورد نظر، ممنوعیت روشن کردن آتش، نزدیک بودن سرویسهای بهداشتی، آنتندهی و ... میتواند سبب شود تا شما برای کمپین خود پیشبینیهای لازم را انجام دهید.
کمپینگ در طبیعت
سعی کنید در سفر به خصوص در سفرهای کمپینگ از دنیای مجازی فاصله بگیرید و در دنیای واقعی عشق کنید. بسیار شایسته است که دیگران را در شادی و سفر خود سهیم میکنید ولی این باعث میشود که زمان زیادی را از دست بدهید و نتوانید آن طور که باید و شاید از موهبتها و نعمتهای الهی اطرافتان لذت ببرید.
سوای از ماجرای سفر، سیر در فضای مجازی زمان زیادی را تلف میکند و حتی ممکن است با اخبار ناخوشایندی که در آن است؛ حس بدی را به شما القا کند. اینترنت بسیار مفید خواهد بود اگر از آن به نحوی شایسته استفاده کرد؛ در جهت بالا بردن علم و دانش، خرید کتاب و سایر وسایل مورد نیاز، اینترنت پدیدهای است که به صرفهجویی در زمان نیز کمک میکند. اما در سفر به دنیای مجازی متاسفانه این گونه عمل نخواهد کرد.
تذکر مواردی در خصوص کمپینگ مبتدیان:
نکتهای که لازم است تا حتما به آن توجه کنید این است که سعی کنید در سفرهای ابتدایی کمپینگ خود به تنهایی سفر نکنید و حتما با عدهای که از خبرگان کمپینگ هستند؛ همسفر شوید. ضمن این که حتما به چند نفر از اعضای خانواده، دوستان و یا فامیل خود اطلاع دهید که با چه کسانی و برای چه مدتی و به کجا سفر کردهاید تا در مواقعی که به کمک نیاز دارید به کمک شما بیایند.
راهنمای کمپینگ مبتدیان
پس از پیادهرویهای طولانی مدت، حال باید کمپ خود را راهاندازی کنید تا به استراحت و تجدید قوا بپردازید. نکتهای که در این جا مطرح میشود این است که چادر مسافرتی را از چه جنسی تهیه کنیم. در بازار انواع مختلف چادرهای مسافرتی و چادرهای کمپینگ موجود است. خرید آن بستگی به شما دارد که در چه شرایطی به سفر میروید. اگر در فصل زمستان و پاییز و یا در شرایطی که هوا سرد و بارانی است به سفر میروید باید از چادرهای ضدآب استفاده کنید و یا چادرهایی که دارای یک روکش ضدآب هستند. همچنین چادرهایی در بازار موجود هستند که برای این شرایط طراحی شدهاند و در دماهای پایین داخل چادر را گرم نگه میدارند پیشنهاد میشود یک زیرانداز زیر چادر بیندازید تا هم به عنوان عایق سرما عمل کرده و سرمای زمین را به داخل چادر منتقل نکند و هم چادر مسافرتی آسیب نبیند. البته ذکر این موارد برای افرادی که در زمینهی کمپینگ به مهارت رسیدهاند خالی از لطف است چرا که آنها به خوبی با این بدیهیات آشنا هستند. مطالب مذکور در خصوص کمپینگ مبتدیان حائز اهمیت میباشد که به تازگی وارد این عرصه شدهاند.
نکات انتخاب چادر مسافرتی مناسب
انتخاب چادر کمپینگ مبتدیان:
اگر از آن دسته افراد هستید که به تازگی به سفرهای کمپینگ علاقهمند شدهاید و قصد این سفرها را دارید؛ باید بدانید هنگام انتخاب چادر کمپ کدام چادر و با چه ظرفیتی مناسب است. چادر مسافرتی را به احتمال زیاد در صندوق عقب اتومبیلتان میگذارید لذا از بابت وزن و سنگینی آن نگرانی ندارید. مسالهی بعدی ظرفیت چادرها است. چادر مسافرتی در سفر حکم منزل شما را دارد. بنابراین باید در آن احساس راحتی و بتوانید لوازم مورد نیاز خود را در آن جای دهید؛ به علاوه به هنگام خواب نیز فضای کافی داشته باشید. به طور مثال خانوادههای 2 نفره به چادری 4 نفره و خانوادههای 4 نفره به چادری با ظرفیت 6 نفر نیاز دارند. البته همانطور که بیان کردیم این مخصوص طبیعتگردانی است که با خودرو به سفر میپردازند.
کمپینگ مبتدیان و آشپزی:
آشپزی در طبیعت بسیار لذت بخش و دلنشین است اما گاهی اوقات واقعا زمان برای آشپزی وجود ندارد. زمانی که خسته از پیادهروی روزانه نیاز به خوردن غذا دارید لازم است تا با به همراه داشتن تعدادی ساندویچهای سرد دلی از عزا در آورید.
همچنین برای آشپزی در طبیعت بهتر است تا از باربیکیوهای کمپینگ استفاده کنید. تا علاوهبر لذت بردن از آشپزی در طبیعت به محیط زیست نیز آسیب نزنید.
نکتهی دیگری که در کمپینگ مبتدیان مطرح میشود این است که همراه خود حتما آب داشته باشید. آب برای خوردن، شستشو، پختوپز و ... در کمپینگ استفاده میشود لذا به همراه داشتن آن را از قلم نیندازید. برای راحتی در بردن آب میتوانید از گالن های آب موجود استفاده کنید.
کمپینگ در طبیعت
مواد خوراکی خود را دور از دسترس حیوانات قرار دهید. به طور مثال داخل اتومبیل مکانی امن برای نگهداری از خوراکیها میباشد. این امر سبب میشود تا حیوانات وحشی به همراه استشمام بوی موادغذایی به محل کمپ شما نزدیک نشوند. همچنین زبالهها نیز چنین نقشی دارند. باید زبالهها را در کیسههای چند لایه دور از محل کمپ خود قرار دهید تا حیوانات را به سمت خود نکشید. البته فراموش نکنید که هنگام رفتن از منطقه زبالهها را با خود ببرید.
کمپینگ مبتدیان و روشن کردن آتش:
اگر از جمله افرادی هستید که عاشق خوردن چای آتشی و سیبزمینی آتشی هستید و لذت سفر را به جمع شدن شبانه دور آتش تعریف میکنید؛ باید اصول روشن کردن آتش را بدانید. ابتدا برای روشن کردن آتش به هیزم نیاز دارید. هیزم خشک و کافی به احتمال زیاد در طبیعت اطرافتان یافت میشود. در صورتی که زمانی برای گشتن به دنبال هیزم نداشتید و یا بسیار خسته بودید؛ میتوانید از فروشگاههای لوازم کمپینگ هیزم تهیه کنید. رعایت کردن نکات ایمنی در حفظ سلامت محیط زیست به هنگام روشن کردن آتش بسیار ضروری است. به طور مثال حتما شاخ و برگهای خشک را از اطراف جمعآوری کنید که آتش پراکنده نشود. برای افروختن آتش ابتدا با چند تخته سنگ و چوب میتوانید یک اجاق برای آن تهیه کنید. سپس با آتش زدن تکهای کاغذ و شاخ و برگهای کوچک آتش روشن کنید. کمکم به آتش خود چوبهای بزرگتر را اضافه کنید ولی حواستان باشد که مسیر رسیدن اکسیژن به آن را نبندید چرا که شرط وجود آتش اکسیژن کافی است. در نهایت هنگامی که تصمیم گرفتید از گرد آتش متفرق شوید از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنید.
کمپینگ مبتدیان
ادامهی نکات کمپینگ مبتدیان:
از جمله نکاتی در سفرهای کمپینگ مهم تلقی میشود این است که باید سبک بار سفر کنید. حتیالامکان کولهپشتی خود را سبک ببندید و وسایلی را به همراه داشته باشید که کم جا باشند.
بهتر است قبل از سفر، عملکرد و احیانا سالم بودن وسایلتان را چک کنید. به طور مثال چادر کمپینگ را یکبار در حیاط خود امتحان کنید و با نحوهی برپایی آن آشنا شوید یا در کیسه خواب خود در خانه بخوابید ببینید چه میزان در آن احساس راحتی میکنید. حتی از فانوس و چراغقوهی خود مطمئن شوید. نگذارید وسایل نو و جدید خود را در روز کمپ کشف کنید. هیچ چیز ناشناختهای را در آن روز برای خود باقی نگذارید. در سفر کمپینگ به قدر کافی خسته میشوید و فرصت کلنجار رفتن با وسایلتان را ندارید. در آن زمان شما فقط به استراحت نیاز دارید.
کاهش خطا در کمپینگ مبتدیان:
برای این که در حین سفر متوجه شوید که چیزی را فراموش کردید با خود بیاورید؛ بهتر است از یک چک لیست استفاده کنید. تهیهی یک لیست به شما این امکان را میدهد که با بررسی تمام وسایلتان از برداشتن آن خاطر جمع شوید. همچنین میتوانید در این بین وسایلی را که هنوز به استفاده کردن از آنها عادت نکردهاید؛ حذف کنید و وسایل مفیدتری را جایگزین آنها کنید.
نکتهی دیگری که در خصوص کمپینگ مبتدیان لازم به ذکر است این است که بهتر است در هنگام روز به زدن کمپ اقدام کنید. هنگامی که هنوز خورشید زیبا در پهنهی آسمان پرتوهای طلایی رنگش را بدون هیچ چشم داشتی به همگان میبخشد؛ به خوبی میتوان محل را شناسایی کرد و کمپ خوب و ایمنی را برپا کرد.
سعی کنید برای خوردن وعدههای غذایی خود برنامهی منظمی داشته باشید. هنگام سفر فرصت فکر کردن به این که حالا چی بخوریم؟، نیست. از قبل برنامهریزی کنید که مثلا یک وعده ساندویچ سرد از قبل آماده شده را میخوریم و وعدهی دیگر به طور مثال روی آتش غذا درست میکنیم و به همین ترتیب. رعایت همین نکات ساده در کمپینگ میتواند حس خوبی را از نظم موجود به شما ارزانی کند.
نکتهی پایانی در خصوص کمپینگ مبتدیان:
برای به دست آوردن تجربههای سفر کمپینگ بهتر است در ابتدا به کمپهای کوچکتر خانوادگی در نزدیک محل زندگیتان بروید. بدین ترتیب شما با خصوصیات کمپ آشنا خواهید شد و مزایا و معایب آن را در مییابید. آن زمان است که میتوانید بهتر تصمیم بگیرید که آیا روحیات شما مناسب این گونه سفرها هست یا نه؟ سفری که در عین حال هم جذاب و هیجانانگیز است و هم میتواند پر مخاطره نیز باشد. انتخاب با شماست که رفتن به هتلها و سوئیتها را برگزینید و یا این که کمپ زدن در بطن طبیعت را ترجیح دهید.
در پایان از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید؛ بینهایت سپاسگزاریم. امید است که مطالب این مقاله شما عزیزان را در خصوص کمپینگ مبتدیان به خوبی راهنمایی کرده باشد. شاد و پیروز باشید.