چگونه در فصول سرد به طبیعت‌گردی برویم؟

اصول کمپینگ زمستانی

کمپینگ زمستانی مزایای خاص خود را دارد. در حالی که زیبایی و آرامش یک منطقه زمستانی شگفت‌انگیز و بکر را تجربه می‌کنید، از گرمای شدید و حشرات هم در امان هستید. اما اگر آماده نباشید، همین سفر ممکن است برای شما چالش برانگیز و مشکل‌ساز شود. برای اینکه خود را برای یک اردوی زمستانی لذت‌بخش آماده کنید، باید دانش خود را در مورد کمپینگ در انواع آب‌وهوای مختلف و چالش‌های دیگری که ممکن است برای شما رخ دهد، تقویت کنید. در این مطلب همراه ما باشید تا به مرورِ نکات مهم در این زمینه، بپردازیم.

 

مهم‌ترین مواردی که هنگام کمپینگ زمستانه باید در نظر داشته باشید:

  • نکات ایجاد کمپ در برف: مکانی را انتخاب کنید که در معرض وزش باد شدید نبوده و همچنین خطر ریزش بهمن نداشته باشد. سپس محل نصب چادر را با جمع کردن برف آماده کنید.

  • توجه به میزان آب و کالری بدن: تغذیه مناسب و آب کافی کمک می‌کند تا گرم بمانید. صبحانه و شام گرم و مغذی درست کنید و از میان‌وعده و ناهار سریع لذت ببرید.

  • استفاده از وسایل مناسب برای کمپینگ زمستانی: یک چادر مسافرتی محکم، یک کیسه خواب گرم، تشک خواب و یک اجاق گاز مناسب برای دمای پایین.

  • همراه داشتن لباس‌های گرم: لباس بیس، شلوار پشمی، بادگیر، لباس و شلوار ضدآب استاندارد. همچنین لوازم جانبی مانند جوراب گرم، کلاه، دستکش و عینک آفتابی را فراموش نکنید.

  • مراقبت در برابر بیماری: سرمازدگی نگرانی بجایی در کمپینگ‌های زمستانی است. همیشه در این شرایط بدن خود را از سرما محافظت نمایید.

 

فهرست مطالب

اساس کمپینگ در برف

نکات تغذیه‌ای و آشامیدنی در کمپینگ زمستانی

وسایل ضروری برای کمپینگ زمستانی

در کمپینگ زمستانی چه بپوشیم؟

جلوگیری از سرمازدگی در کمپینگ زمستانی

مهم‌ترین نکات کمپینگ زمستانی

 

اساس کمپینگ در برف

 

یکی از بزرگترین تفاوت‌های کمپینگ زمستانی با کمپینگ تابستانی، برپایی چادر روی زمین برفی است. در طبیعت‌گردی‌های زمستانه، زمانی که به منطقه مورد نظر رسیدید به ‎جای اینکه فورا کمپ خود را بر پا کنید، اول به دنبال جای مناسب بگردید. سپس کمی استراحت کنید، یک میان‌وعده مغذی بخورید، لباس گرم بپوشید و منطقه را از نظر موارد زیر بررسی نمایید:

  • مقاومت در برابر باد: یک مانع طبیعی مانند گروهی از درختان یا یک تپه می‌تواند تجربه بهتری برای شما ایجاد کند.
  • منبع آب آشامیدنی: منبع آب مناسب در نزدیکی شما وجود دارد یا باید برف را آب کنید؟
  • پوشش گیاهی در زمین محل کمپ: در شرایط برفی، کمپ را روی برف یا زمین خالی از پوشش گیاهی برپا کنید.
  • خطر سقوط بهمن: مطمئن شوید در شیبی که ممکن است سر بخورد یا زیر آن قرار ندارید.
  • درختان خطرناک: زیر درختان ناپایدار یا شاخه‌های آسیب دیده آن، کمپ نکنید.
  • حفظ حریم خصوصی: بهتر است بین محل کمپ خود و دیگران فاصله دهید.
  • جهت طلوع خورشید: کمپ زدن در زاویه مستقیم طلوع خورشید کمک می‌کند زودتر گرم شوید.
  • نشانه‌های مرتفع: نشانه‌های موجود در منطقه را به خاطر بسپارید تا در تاریکی یا طوفان احتمالی، به شما کمک کند.

 

♦ برپایی چادر روی برف

برپایی چادر روی برف

بهترین انتخاب برای کمپینگ در برف، ساخت یک پناهگاه برفی است. با این حال اکثر افراد مبتدی ترجیح می‌دهند شب را در چادر مسافرتی بگذرانند. اگر زمین پر از برف است و می‌خواهید چادر را برپا کنید، لازم است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • برف زیر چادر را بکوبید: اگر برف به شکل فشرده نباشد، زمانی که روی آن قرار می‌گیرید آب شده و سطح ناهمواری را به وجود می‌آورد. پس بهتر است از قبل با کف چکمه یا یک وسیله مناسب، برف را فشرده و محکم کنید.
  • دیواره درست کنید: اگر باد شدید می‌وزد، در صورت امکان دور چادر خود دیوار برفی بسازید. اگر قادر به انجام این کار نبودید، چند سانتی‌متر برف را حفر کرده و چادر را درون گودی برپا کنید. این کار به کاهش تاثیر باد کمک می‌کند.
  • ستون برفی ایجاد کنید: پایه‌های استاندارد چادر معمولا در برف کارایی چندانی ندارند. در عوض، می‌توانید از گونی‌های پر از برف یا ستون‌های چوبی مخصوص استفاده کنید.
  • مراقب اجسام تیز و بُرنده باشید: هر وسیله‌ای مانند تبر که ممکن است به چادر شما آسیب بزند و آن را پاره کند، از پناهگاه خود دور نگه دارید. پاره شدن چادر در یک روز طوفانی زمستانی می‌تواند فاجعه بار باشد.

 

♦ آشپزخانه کمپینگ زمستانی

یکی از لذت‌های طبیعت گردی در فصل زمستان، ساختن یک آشپزخانه برفی در محل کمپ است. با یک بیل مخصوص برف می‌توانید شکل دلخواه خود را درست کنید تا یک سطح برای آشپزی، نشستن و میز داشته باشید. اگر یک سایبان یا یک برزنت همراهتان باشد، در حین آشپزی هم، شرایط بهتری خواهید داشت.

 

♦ ردی از خود در طبیعت به جا نگذارید (Leave No Trace)

در همه‌ی فصول و شرایط از جمله زمستان، رعایت اخلاق کمپینگ بسیار مهم است. در ادامه، چند نکته اخلاقی در مورد کمپینگ زمستانی را مرور می‌کنیم:

  • تا حد امکان روی قسمت‌های عمیق برف بمانید.
  • زباله‌های خود را در کیسه پلاستیکی قرار داده و با خود برگردانید.
  • حداقل 60 متر از مسیر تردد، منابع آب و محل کمپ سایر افراد فاصله داشته باشید.
  • اگر قصد روشن کردن آتش دارید، از چوب خشک یا هیزم استفاده کنید. به هیچ عنوان تنه یا شاخه‌ی درختان زنده را قطع نکنید.
  • به حیات وحش احترام بگذارید و به تماشای حیوانات از راه دور بسنده کنید. فصل زمستان، زمان آسیب‌پذیری برای موجودات زنده است.

 

نکات تغذیه‌ای و آشامیدنی در کمپینگ زمستانی

 

هنگامی که در مناطق سرد و برفی پیاده‌روی می‌کنید، بدن شما انرژی زیادی مصرف می‌کند. مهم است که قبل، در حین و بعد از فعالیت به خوبی غذا بخورید و آب بدن خود را تامین کنید تا بتوانید انرژی خود را حفظ کرده و گرم بمانید. در این قسمت می‌خواهیم به توصیه‌های تغذیه‌ای مهم بپردازیم.

  1. تهیه غذاهای گرم و ساده: خوردن غذای گرم در کمپینگ زمستانی بسیار لذت‌بخش است. اما سعی کنید وعده‌های غذایی خود را ساده نگه دارید تا شستن ظروف در سرمای هوا برای شما دردسرساز نشود. غذاهای پرکالری که زمان پخت کوتاهی دارند، خوراکی‌های یخ زده و کنسروی نیز انتخاب‌های خوبی هستند.
  2. توقف‌های کوتاه برای صرف ناهار: برای وعده ناهار، ساندویچ‌های ساده یا میان وعده‌های سریع و غذاهای انرژی‌زا که پروتئین، چربی و کربوهیدرات را تامین می‌کنند، مناسب هستند. سعی کنید برای طولانی مدت در مکان‌های سرد متوقف نشوید.
  3. مراقبت از مواد خوراکی: خیلی از حیوانات، اگر غذای شما در دسترس باشد، با خوشحالی آن رو می‌خورند. غذای خود را به‌طور ایمن در کوله پشتی خود قرار دهید یا به شکلی آن را از شاخه‌ی درخت آویزان کنید. برخی از مناطق ممکن است مقرراتی برای نگهداری موادغذایی داشته باشند. قبل از حرکت با آن‌ها آشنا شوید.
  4. نوشیدن مایعات: در هوای سرد ممکن است مثل روزهای گرم تابستان احساس تشنگی نکنید. اما با این حال مهم است که در طول روز به‌طور منظم آب بنوشید. نوشیدنی‌های گرم مانند چای و قهوه یا سوپ گزینه‌های مناسبی برای گرم کردن بدن و آبرسانی به آن هستند.
  5. همراه داشتن بطری: اکثر افراد در کمپ‌های زمستانی، از قمقمه به‌جای مخزن آب استفاده می‌کنند. زیرا در هوای زیر صفر، ممکن است لوله‌ی خروجی مخزن یخ بزند و دسترسی راحت به آب قطع شود.

ذوب برف

ذوب برف: در طول زمستان، بسیاری از نهرها و دریاچه‌ها به صورت جامد درآمده یا زیر برف مدفون می‌شوند، پس احتمالاً برای دسترسی به آب آشامیدنی باید برف را آب کنید.

برای آب کردن برف:

  • منطقه‌ای را برای جمع‌آوری برف تمیز و سفید تعیین کنید.
  • اجاق گاز سفری خود را روشن کنید.
  • در قابلمه خود کمی آب بریزید، سپس برف را اضافه کنید (افزودن آب به جلوگیری از سوختن برف که باعث ایجاد طعم بد می‌شود، کمک می‌کند).
  • با آب شدن برف‌ها، مقدار بیشتری اضافه کنید.
  • بهتر است تمام بطری‌های خود را قبل از تاریک شدن هوا پر کنید تا برای روز بعد آماده باشند.

 

وسایل ضروری برای کمپینگ زمستانی

 

اصل مهم کمپینگ زمستانی، خشک و گرم ماندن است. همراه داشتن وسایل و تجهیزات مناسب در سفر، مخصوصا در فصل زمستان که برای مدت طولانی در سرما هستید، دلپذیر و لذت‌بخش بودن سفر شما را تضمین می‌کند.

وسایل مورد نیاز برای کمپینگ زمستانی در بسیاری از موارد مشابه انواع دیگر طبیعت‌گردی است. با این حال، نکاتی در مورد بعضی از این تجهیزات وجود دارد که باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

 

♦ چادر مسافرتی

داشتن سرپناهی که در برابر آب‌وهوا و شرایط زمستانی مقاوم باشد، بسیار مهم است. هنگام انتخاب و خرید چادر برای استفاده در فصل زمستان، نکات زیر دارای اهمیت است:

  • اگر در شرایط بارش شدید و هوای طوفانی به کمپ نمی‌روید، یک چادر 3 فصل معمولی هم می‌تواند برای شما مناسب باشد.
  • در شرایط بادهای شدید و برف سنگین، چادر 4 فصل توصیه می‌شود. این چادرها نسبت به مدل‌های دیگر دارای میله‌های محکم‌تر و پارچه‌ی ضخیم‌تری هستند. بنابراین قادرند در برابر باد و طوفان و بارش شدید برف مقاومت کنند. چادرهای 4 فصل همچنین وروردی هوای کمتری دارند که باعث گرم‌تر بودن داخل آن‌ها می‌شود.
  • بهتر است چادر شما به اندازه‌ی یک نفر، فضای اضافی داشته باشد. مثلا اگر دو نفر هستید، چادر سه نفره می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

 

♦ کوله پشتی

در کمپینگ زمستانی نیاز به لباس‌های گرم‌تر و حجیم‌تر و تجهیزات بیشتری دارید، بنابراین ممکن است به کوله پشتی بزرگتری نسبت به آنچه در فصل تابستان می‌بندید، احتیاج پیدا کنید. تا جایی که می‌توانید بار خود را سبک کنید، اما همیشه مطمئن باشید که برای شرایط زمستانی آماده هستید. دستورالعمل تقریبی برای یک سفر 2 تا 4 روزه:

  • سفر معمولی و سبک: کوله با حجم حداقل 65 لیتر
  • سفر لوکس: کوله با حجم حداقل 80 لیتر

 

♦ کیسه خواب

برای اطمینان از راحتی در شب‌های سرد، بهتر است از کیسه‌خوابی استفاده کنید که حداقل 10 درجه فارنهایت کمتر از سردترین دمایی است که انتظار دارید با آن مواجه شوید. اگر بیش از اندازه گرم شدید، می‌توانید از کیسه خواب خارج شده یا زیپ آن را باز بگذارید.

هنگام انتخاب کیسه خواب، به این موارد توجه کنید:

  • کیسه‌خواب‌های مخصوص هوای سرد با مقادیر زیادی از پر غاز یا الیاف مصنوعی عرضه می‌شوند. نکته مهم در حفظ کارایی این محصول، خشک نگه داشتن آن است. زیرا زمانی که خیس شود، قابلیت عایق بودن را از دست می‌دهد.
  • کیسه‌خواب‌های زمستانی با عایق‌بندی پشت زیپ‌ها، یقه‌های کششی بالای شانه و کلاه برای حفظ بیشتر گرمای داخل، نسبت به بقیه‌ کیسه‌خواب‌ها متمایز هستند.
  • اگر اطمینان ندارید که کیسه‌خواب شما به اندازه کافی گرم است، می‌توانید یک آستر اضافه کیسه‌خواب همراه خود داشته باشید. به این شکل گرمای بیشتری خواهید داشت و همچنین داخل کیسه‌خواب شما تمیزتر می‌ماند. این لایه اضافی، می‌تواند بین 5 تا 25 درجه فارنهایت گرما اضافه کند.

 

♦ تشک خواب

یک تشک خواب و بالشت، از اقلام ضروری یک سفر طبیعت‌گردی است. در ادامه، اطلاعات کاربردی و مفیدی را در رابطه با استفاده از این محصول ارائه خواهیم کرد:

استفاده همزمان از دو تشک: در کمپینگ‌های زمستانی از دو تشک به‌صورت همزمان استفاده کنید تا گرمای بدنتان در سطوح برفی از دست نرود. بهتر است از یک تشک از جنس فوم بر روی زمین و از یک تشک خودبادشونده بر روی آن استفاده نمایید.

توجه به معیار R (مقاومت حرارتی): تشک‌ها با معیار R (بین 1.0 تا 8.0) که نشان‌دهنده میزان عایق بودن آن‌ها در برابر انتقال حرارت است، اندازه‌گیری می‌شوند. هرچه این مقدار بالاتر باشد، آن تشک عایق بهتری است. تشک‌های چهارفصل باید دارای R بالاتر از 4.0 باشند.

تشک خواب

 

♦ اجاق گاز مسافرتی

اکثر اجاق‌گازهای سوخت مایع و برخی از اجاق‌گازهای مخزنی گزینه‌های خوبی برای کمپینگ زمستانی هستند.

اجاق‌های سوخت مایع با گاز سفید کار می‌کنند که گرم و تمیز سوخته و در دمای زیر صفر عملکرد خوبی دارند. اما، این اجاق‌ها نسبت به اجاق‌های مخزنی سنگین‌تر هستند و دیرتر به جوش می‌آیند. برخی از اجاق‌های چند سوختی نیز وجود دارند که می‌توانند با بنزین خودرو بدون سرب، نفت سفید، سوخت جت و/یا گازوئیل کار کنند که آنها را به انتخابی عالی برای سفرهای بین‌المللی تبدیل می‌کند.

اجاق گازهای مخزنی سبک، جمع‌وجور و سریع می‌جوشند، اما ممکن است در هوای سرد کارایی خوبی نداشته باشند. اگر تصمیم دارید که از اجاق گاز مخزنی برای کمپینگ زمستانی استفاده کنید، مطمئن شوید که دارای یک تنظیم کننده فشار داخلی است. زیرا در هوای سرد فشار آن کاهش می‌یابد و شعله ضعیفی تولید می‌شود.

نکات اجاق گاز کمپینگ:

  • همراه داشتن اجاق یدکی: بهتر است یک اجاق گاز پشتیبان همراه داشته باشید، تا در صورتی که اجاق گاز اصلی شما خراب شد از آن استفاده نمایید.
  • همراه داشتن سوخت اضافی: به خاطر داشته باشید که برای ذوب برف جهت تهیه آب آشامیدنی سوخت اضافی لازم است. همچنین در ارتفاعات بالاتر سوخت بیشتری مصرف خواهید کرد.
  • استفاده از پایه برای اجاق گاز: استفاده از یک تکه تخته سه لا که زیر اجاق‌گاز شما قرار گیرد، می‌تواند عملکرد آن را بهبود بخشد. قرار دادن پایه از فرو رفتن اجاق گاز شما در برف و ناپایدار شدن آن جلوگیری می‌کند. اگر از سرشعله‌ای استفاده می‌کنید که روی مخزن سوخت قرار دارد، پایه را در فویل بپیچید تا مقداری گرما را بازتاب دهد و به گرم نگه داشتن مخزن کمک کند.
  • قرار دادن کپسول سوخت در آب: راه دیگر برای جلوگیری از سرد شدن بیش از حد مخزن سوخت این است که آن را در آب قرار دهید. این کار به حفظ دمای بالای صفر کپسول سوخت کمک می‌کند.

 

♦ کفش برفی، اسکی یا اسنوبرد

اگر فقط چند اینچ برف روی زمین وجود دارد، پیاده‌روی با کفش معمولی زمستان هم راه بسیار خوبی برای تردد است. اما اگر به منطقه‌ای می‌روید که برف زیادی می‌بارد، برای آسان‌تر کردن سفر به تجهیزات حرفه‌ای‌تری نیاز دارید. موارد زیر، گزینه‌های اصلی شما هستند:

کفش‌های برفی: اگر اسکی باز یا اسنوبرد سوار نیستید، پوتین یا کفش‌های برفی بهترین گزینه برای شما هستند.

اسکی: اگر مهارت اسکی دارید، در زمین‌های آرام، استفاده از آن می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

اسنوبرد: می‌توانید از یک تخته اسپلیت برد استفاده کنید که به صورت طولی به دو قسمت جدا تقسیم شده و اساساً تبدیل به اسکی می‌شود.

 

♦ تجهیزات ایمنی بهمن

اگر به مکان‌هایی سفر می‌کنید که احتمال بهمن وجود دارد، ضروری است که سه وسیله زیر را همراه داشته و بدانید که چگونه باید از آن‌ها استفاده کنید:

  1. فرستنده گیرنده بهمنی: فرستنده گیرنده‌های بهمنی سیگنالی را منتشر می‌کنند که سایر گیرنده‌ها می‌توانند آن را دریافت کنند. هنگامی که فردی در بهمن مدفون می‌شود، امدادگران از فرستنده گیرنده خود برای جستجوی قربانی استفاده می‌کنند. بسیار مهم است که قبل از رفتن به سفر، با نحوه کار این دستگاه آشنا شوید.
  2. میل سونداژ یا میل کاوش بهمن (Probe): یک میله جمع‌شونده که می‌تواند طول‌های متفاوتی داشته باشد. از این وسیله برای کاوش قربانیان در زیر برف که قابل دسترسی به‌صورت عادی نیست، استفاده می‌شود.
  3. بیل برفی: همراه داشتن بیل برای حفاری و نجات قربانیان زیر بهمن ضروری است. همچنین این ابزار می‌تواند برای تسطیح محل برپایی چادر، حفر یک پناهگاه برفی یا ذوب برف تازه برای آب آشامیدنی استفاده شود.

توجه: اگر به یک منطقه برفی سفر می‌کنید، باید بتوانید مکان‌هایی را که احتمال بهمن دارند، شناسایی کرده و از حضور در آن نقاط اجتناب کنید.

 

در کمپینگ زمستانی چه بپوشیم؟

 

لباس مناسب کمپینگ زمستانی

داشتن لباس مناسب و چندلایه، کلید راحتی شما در کمپینگ زمستانی است. حتماً درباره اصول لایه‌بندی و نحوه لباس پوشیدن در هوای سرد تحقیق کنید و سپس به دنبال تهیه این سه لایه اساسی باشید:

لایه زیرین (Base Layer): این لباس در حقیقت اولین لایه پوششی است که با پوست شما تماس دارد. به‌طورکلی برای کمپینگ زمستانی، لباس بیس بلند با ضخامت متوسط می‌تواند انتخاب خوبی باشد. برای شرایط عادی، بیس لایر با ضخامت نازک و برای دماهای زیر صفر، بیس لایر با ضخامت کلفت مناسب است. همچنین بهتر است به دنبال پارچه‌هایی از جنس پلی‌استر یا پشم باشید که عرق را از پوست شما دور می‌کند و به سرعت خشک می‌شود.

لایه میانی (Middle Layer): این لایه به‌عنوان عایق عمل کرده و برای کمک به حفظ گرمای بدن طراحی شده است. به طور کلی، این لایه هرچقدر ضخیم‌تر (پف کرده‌تر) باشد، گرمتر است. برای بالاتنه، می‌توانید از یک ژاکت پف‌دار یا عایق مصنوعی استفاده کنید. برای پاهایتان، شلوارهای پشمی یا لباس زیر بلند و سنگین وزن، گزینه‌های خوبی هستند.

لایه بیرونی (Outer Layer): این لایه محافظ شما در برابر برف، باران و باد است. در زمستان، داشتن یک ژاکت و شلوار کاملا ضدآب بسیار مهم است، زیرا اگر رطوبت به لایه‌های داخلی شما نفوذ کند، باعث سرمای بیشتر شما می‌شود. با این حال، این لباس‌ها همچنین باید قابلیت تنفس داشته باشند تا عرق ناشی از لایه زیرین شما خارج شود.

همچنین کلاه، دستکش، شال گردن، جوراب گرم و عینک مخصوص از جمله مواردی است که باید در کمپینگ زمستانی همراه داشته باشید.

 

جلوگیری از سرمازدگی در کمپینگ زمستانی

 

سرمازدگی (یخ زدن بافت‌ها) و هیپوترمی (کاهش دمای بدن شما به زیر نرمال) نگرانی‌های واقعی در کمپینگ زمستانی هستند. برای جلوگیری از این اتفاقات، باید همواره از خود و همراهانتان مراقبت کنید. در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم:

  • گرم نشوید، گرم بمانید: با پوشیدن لباس مناسب، می‌توانید دمای مناسبی را حفظ کنید. زیرا اینکار بسیار ساده‌تر از تلاش برای گرم کردن بدن پس از سرد شدن بیش از حد آن است.
  • از منقبض شدن جلوگیری کنید: اگر احساس می‌کنید انگشتان دست یا پاهایتان سرد می‌شوند، توقف کنید و زمانی را برای بررسی و گرم کردن آن‌ها اختصاص دهید. قرار دادن انگشتان دست در زیر بغل راه خوبی برای گرم کردن است. استفاده از بسته‌های گرم کننده دست و پا نیز موثر است.
  • مراقب دوستان خود باشید: مرتباً از دوستان خود بپرسید که وضعیت آن‌ها چگونه است و اگر لکه‌های رنگ پریده روی صورت دوست خود مشاهده کردید یا در مسیر حالت نامتعادلی پیدا کردند، متوقف شده و وضعیت آن‌ها را بررسی کنید.

 

مهم‌ترین نکات کمپینگ زمستانی

 

  • غذا بخورید تا گرم شوید: بدن شما هنگام هضم غذا گرما تولید می‌کند، بنابراین اگر احساس سرما می‌کنید مقداری غذا بخورید. قبل از رفتن به رختخواب، کمی میان وعده بخورید تا متابولیسم بدنتان حفظ شود. همچنین اگر نیمه شب سردتان شد، یک آب نبات میل کنید.
  • لایه عایق بین خود و زمین اضافه کنید: لایه‌های ضدآب را بین دو تشک خواب خود قرار داده تا نسبت به زمین سرد، عایق اضافه داشته باشید.
  • از تشک فوم خود در مواردی غیر از خواب هم استفاده کنید: از تشک خواب خود برای نشستن یا ایستادن در هنگام آشپزی استفاده کنید. این به شما کمک می‌کند کمی گرم‌تر و خشک‌تر بمانید.
  • فضای کف چادر خود را پر کنید: وجود فضاهای خالی در کف چادر، گرم کردن فضای داخلی را سخت‌تر می‌کند. کوله‌پشتی و سایر وسایل خود را به داخل چادر بیاورید (از داخل آوردن وسایل تیز که می‌توانند چادر شما را پاره کنند، مانند تبر خودداری کنید) و آن را در اطراف خود در کف چادر قرار دهید تا به عنوان عایق در برابر زمین سرد عمل کنند.
  • قبل از خواب ورزش کنید: رفتن مستقیم به داخل کیسه خواب سرد، مطمئنا باعث لرزیدن شما در تمام طول شب می‌شود. پس حتما قبل از خواب، تحرک داشته باشید. هنگامی که قلب شما در حال پمپاژ است و احساس گرما می‌کنید، در کیسه خواب خود قرار بگیرید و زیپ آن را محکم ببندید.
  • در صورت نیاز ادرار کنید: با تخلیه مثانه، بدن شما انرژی کمتری برای گرم ماندن مصرف می‌کند. اگر بیرون آمدن از کیسه‌خواب گرم در نیمه شب برای شما غیرقابل تصور است، از بطری ادرار استفاده کنید.
  • یک بطری آب داغ همراه داشته باشید: با جوشاندن آب و ریختن آن در بطری آب پلاستیکی محکم، یک بخاری کوچک درست کنید که تا شب دوام زیادی داشته باشد (از بطری فلزی استفاده نکنید زیرا خیلی داغ می‌شود). درب آن را محکم ببندید، مطمئن شوید که نشتی ندارد و آن را در کیسه خواب خود بیندازید. نگه داشتن بطری نزدیک به شکم یا بین پاهایتان واقعاً شما را گرم می‌کند. اما مراقب باشید زیرا شیشه در ابتدا کاملاً داغ خواهد بود.
  • چکمه‌هایتان را داخل چادر نگه دارید: با آوردن چکمه‌هایتان به داخل چادر، آن‌ها را چند درجه گرم‌تر از زمانی که بیرون هستند، حفظ می‌کنید. این باعث می‌شود که پوشیدن آن‌ها در صبح کمی دلپذیرتر شود. اگر چکمه‌هایتان آستر قابل جابجایی دارند، شب‌ها با گذاشتن آن‌ها در کیسه خواب، آن‌ها را گرم نگه دارید. همین امر در مورد جوراب و کفی چکمه نیز صادق است.
  • با لباس تمیز بخوابید: با گذشت زمان، روغن‌های بدن، عرق و کثیفی می‌توانند قدرت عایق بودن کیسه خواب را از بین ببرند. برای خواب لباس زیر بلند و جوراب تمیز بپوشید.
  • از بدن خود به عنوان خشک کن استفاده کنید: اگر دستکش یا جوراب شما خیس شد، آن‌ها را لای پا، زیر بغل یا در کمربند شلوار خود قرار دهید تا گرمای بدن شما آنها را خشک کند.
  • بطری‌های آب خود را وارونه قرار دهید: آب از بالا به پایین یخ می‌زند، بنابراین با قرار دادن بطری‌ها به‌صورت برعکس، احتمال یخ زدن قسمت بالایی بطری کاهش می‌یابد. فقط مطمئن شوید که درب بطری‌های شما به درستی پیچ شده است و نشتی ندارد.
  • با شارژ کامل باتری، سفر خود را شروع کنید: شب‌های زمستان طولانی است، بنابراین مطمئن شوید که چراغ جلو، جی پی اس و باتری تلفن همراه شما قبل از سفر کاملاً شارژ شده باشند و همیشه باتری اضافه همراه داشته باشید. باتری‌های لیتیومی در هوای سرد عملکرد خوبی دارند، اما ممکن است در برخی دستگاه‌ها به این شکل نباشد. باتری‌های قلیایی باید در هر وسیله‌ای کار کنند، اما با سرعت بیشتری تخلیه می‌شوند.
  • وسایل الکترونیکی را گرم نگه دارید: دمای سرد می‌تواند باعث کاهش قدرت باتری شود. هنگامی که از چیزهایی مانند چراغ جلو، تلفن همراه، GPS و باتری‌های اضافی استفاده نمی‌کنید، آن‌ها را در کیسه خواب یا جیب ژاکت نزدیک بدن خود قرار دهید.
  • اردوگاه خود را ایمن کنید: قبل از اینکه کمپ خود را در روز ترک کنید یا شب به خواب بروید، مطمئن شوید که هر چیزی که به راحتی می‌تواند در اثر برف منفجر یا مدفون شود، دور و ایمن باشد. اسکی‌ها یا کفش‌های برفی خود را به صورت عمودی نگه دارید تا زیر برف ناپدید نشوند و مطمئن شوید که وسایلی مانند اجاق‌گاز، بیل و بطری‌های آب خود را در جایی که می‌توانید پیدا کنید قرار دهید.

نکات کمپینگ زمستانی

 

کلام پایانی

در پایان توجه داشته باشید که مسئولیت حفظ ایمنی شما با خودتان است. هیچ مقاله یا ویدیوی اینترنتی نمی‌تواند جایگزین آموزش و تجربه عملی شود. این مقاله را صرفاً به عنوان اطلاعات تکمیلی در نظر بگیرید و قبل از انجام هر گونه فعالیت در فضای باز، مطمئن شوید که تکنیک‌ها و الزامات ایمنی را به خوبی تمرین کرده‌اید. همچنین اگر در مورد ویژگی‌های کمپینگ در تابستان هم کنجکاو هستید، می‌‎توانید به مقاله «نکات کمپینگ تابستانه» مراجعه نمایید.

منبع: www.rei.com