سایبان خودرویی؛ معرفی انواع و ویژگی‌ها

سایبان خودرویی

در سفرهای کمپینگ، خودروهای آفرودی قلب تپنده مسافرت شما هستند که گاه به اجبار باید در کنار آن‌ها بمانید یا اینکه به دلیل ازدیاد وسایل و حمل دشوار بهتر است در نزدیکی خودرو کمپ کنید. همچنین ممکن است پیش بیاید که پس از طی مسافت طولانی بخواهید توقف و استراحتی داشته باشید، در چنین شرایطی پیدا کردن فضای سایه ممکن است برای شما دشوار باشد به خصوص اگر سفر شما به سمت نواحی کویری یا ساحلی باشد. این جا است که سایبان خودرو بهترین وسیله برای در امان ماندن از تابش مستقیم نور خورشید، ایجاد فضای سایه و حتی محافظت در برابر بارندگی های شدید است. ما در این مقاله در تلاش هستیم تا راهنمایی جامع برای خرید و استفاده از انواع سایبان خودرویی به شما ارائه دهیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

 

فهرست مطالب

سایبان خودرویی روی چه وسیله نقلیه‌ای قابل نصب است؟

انواع سایبان خودرویی

1. سایبان خودرویی خفاشی (XTM)

2. سایبان خودرویی دنباله ماشین (Trail Shade)

3. سایبان خودرویی بغل و عقب خودرو

4. سایبان خودرویی اشکی همه کاره (Versaltility Teardrop)

5. بادشکن سایبان خودرویی

نکات مهم در خرید سایبان خودرو

 

سایبان خودرویی روی چه وسیله نقلیه‌ای قابل نصب است؟

 

به‌طور کلی، این وسیله بیشتر توسط افرادی که زیاد به کمپینگ می‌روند و اهل طبیعت‌گردی هستند استفاده می‌شود. معمولا این افراد دارای ماشین شاسی‌بلند (SUV) یا آفرودی هستند و به‌راحتی می‌توانند این سایبان‌ها را روی خودروی خود نصب کنند. اما استفاده از سایبان خودرویی روی سایر وسایل نقلیه هم امکان‌پذیر است. برای این‌کار کافیست، یک باربند مناسب که قابلیت اتصال به آن وجود داشته باشد روی سقف ماشین نصب کرده و سایه‌بان را به آن متصل نمایید. فقط به یاد داشته باشید که هرچه سقف وسیله نقلیه شما به زمین نزدیک‌تر باشد، فضای کمتری برای ایستادن زیر سایبان خود در هنگام باز کردن آن خواهید داشت.

 

انواع سایبان خودرویی

 

سایبان خودرویی معمولا در دو نوع سایبان بغل و سایبان عقب خودرو وجود دارد که در بعضی موارد این سایبان ها به صورت 270 درجه باز می‌شوند و فضای وسیع‌تری را پوشش می‌دهند. جنس پارچه سایبان‌های خودرویی معمولا از پلی استر و یا پلی کتان است که باعث می‌شود در برابر اشعه ماورای بنفش نور خورشید و باران‌های شدید مقاوم باشند. همان‌طور که از اسم این نوع سایبان‌ها برمی‌آید، بر روی باربند خودرو قرار می‌گیرند و با استفاده از بازوهای آلومینیومی مقاوم باز می‌شوند. این سایبان‌ها محیط و فضای سایه گسترده‌تری مقابل خودرو ایجاد می‌کنند تا یک کمپینگ ایده‌آل و در شرایط مناسب جوی داشته باشید. البته از لحاظ مدل و مشخصات انواع بیشتری را شامل می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

سایبان خفاشی

 

1. سایبان خودرویی XTM یا خفاشی:

 

سایبان های خفاشی یا 270 درجه معمولا با انواع شرایط جوی سازگاری دارند و فضای سایه وسیعی را در اطراف خودروی آفرودی شما ایجاد می‌کنند. این محصول چهار فصل در تمام جهات ممکن باز می‌شود و ضمن حمل آسان، می‌توانید به صورت دستی آن را باز و بسته نمایید. طراحی این سایبان‌ها به گونه‌ای بوده که پس از باز کردن علاوه بر کنار خودرو، پشت خودرو را نیز در برگرفته و در مساحت قابل توجهی سایه ایجاد می‌کند. این وسیله برای کمپینگ‌های دسته جمعی و گروهی بسیار مناسب می‌باشد.

 

2. سایبان خودرویی Car Awning Trail Shade یا سایبان دنباله ماشین:

 

مدل Trail Shade را می‌توان به عنوان کم حجم‌ترین و سبک‌ترین نوع از سایبان‌های اتومبیل معرفی نمود. برای نصب و ثابت نگه داشتن این نوع سایه‌بان، معمولا از سیم‌ها یا پایه‌های پلاستیکی محکم و مقاوم استفاده می‌شود. همچنین، داشتن وزن بسیار سبک و پایین، حمل و جابجایی آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. این نوع سایه‌بان خودرویی، محافظ خوبی در برابر نور شدید آفتاب می‌باشد و علاوه‌بر قابلیت اتصال به اتومبیل به هر جسم دیگری مانند درخت، سنگ و ... نیز وصل می‌شود. در واقع تفاوت چندانی بین این نوع سایبان با سایبان‌های غیرخودرویی و تارپ‌ها وجود ندارد و به صورت مستقل از بدنه خودرو هستند و روی باربند قرار نمی‌گیرند. این مدل بر خلاف سایر مدل‌های دیگر به هیچ وجه برای استفاده در وضعیت آب و هوایی ابری و بارانی، مناسب نمی‌باشد.

سایبان دنباله ماشین

 

3. سایبان خودرویی بغل و عقب خودرو:

 

این سایبان‌ها به‌شکلی طراحی شده‌اند که اصطلاحا فضای سایه زیادی دارند و یکی از رایج‌ترین نوع سایبان‌های خودرویی هستند که روی باربند خودروهای آفرودی نصب می‌شوند. این وسیله دارای نصب آسانی بوده و تنها به یک الی دو نفر برای راه اندازی نیاز دارد. نحوه باز و بسته کردن این سایبان بغل و عقب خودرو هم با استفاده از بازوهای آلومینیومی تعبیه شده بر روی پارچه آن است. در زیر این سایبان، میله‌های تلسکوپی برای برپایی قرار می‌گیرند که با توجه به مدل خودرو شما معمولا در ارتفاع های 2 یا 2.5 متر استفاده می‌شوند. این مدل سایبان خودرویی با توجه به جنس پارچه که معمولا پلی‌استر و یا پلی‌کتان است می‌تواند تا 2000 میلی‌متر ضدآبی داشته و در مقابل نور شدید خورشید هم مقاوم باشد.

 

4. سایبان خودرویی Versaltility Teardrop Awning یا سایبان اشکی همه کاره:

 

این سایبان خودرویی به دلیل داشتن وزن سبک، در دسته سایبان‌های قابل حمل قرار می‌گیرد و به راحتی می‌تواند از ما در برابر انواع وضعیت آب‌وهوایی و همچنین نور شدید آفتاب محافظت کند. چادر و سایبان خودرویی اشکی، دارای 2 عدد کیسه شن بوده که معمولا برای ثابت نگه داشتن آن در آب و هوای ابری و بارانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی می‌توان گفت که با استفاده از این کیسه‌های شن، می‌توانیم از ثبات و ایمنی این سایبان اطمینان حاصل نماییم. پلی استر و پارچه از جمله مواد سازنده آنها بوده و به همین دلیل دارای کیفیت و دوام بسیار بالایی هستند. از دیگر ویژگی‌های مهم این نوع سایبان می‌توان به ضد آب بودن آن اشاره کرد. شاید برای برخی از افراد مخصوصا افراد مبتدی، نصب و راه‌اندازی آن کار راحت و آسانی نباشد. این سایبان دارای وزن سبک بوده و دارای وزنی حدود 4 کیلوگرم می‌باشد. نصب این سایبان معمولا در قسمت عقب خودرو انجام می‌شود.

 

5. بادشکن سایبان خودرویی:

 

بادشکن سایبان یکی از تجهیزات جانبی خودرو است که در قسمت جلوی سایبان بغل نصب می‌شود و از وزش بادهای شدید و تکان‌های ناگهانی جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن باعث می‌شود که هنگام تابش‌های مایل آفتاب، فضای سایه‌ بزرگ‌‌تری در زیر سایبان خود داشته باشید. این بادشکن از دو قسمت دیواره و سقف تشکیل شده است و باتوجه به جنس پارچه حتی می‌تواند ضدآبی مناسبی هم داشته باشد. طراحی این بادشکن سایبان به گونه‌ای است که کمک می‌کند با استفاده از میله‌ تارپ که در صورت نیاز باید به‌طور جداگانه تهیه کنید، سایبان بغل خودرو خود را گسترش داده و طول آن را افزایش دهید.

بادشکن سایبان خودرویی

 

نکات مهم در خرید سایبان خودرو

 

اگر به این نتیجه رسیده‌اید که خرید سایبان اتومبیل برای کمپینگ، لازم بوده و ضرورت ویژه‌ای دارد، پس حالا زمان این است که مهم‌ترین نکات مورد توجه در هنگام انتخاب و خرید آن را بررسی کنیم. همان‌طور که گفته شد سایبان‌های خودرویی دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آنها کاربرد خاص و ویژه خود را دارد. برای اینکه بتوانید از انتخاب و خرید خود اطمینان حاصل نمایید، باید معیارها و آیتم‌های خاصی را در زمان خرید در نظر گرفته و مورد بررسی قرار دهید. این نکات قابل توجه در هنگام خرید سایبان خودرویی عبارتند از:

  • کیفیت و دوام: طبیعتا سایبان خودرو نیز مانند سایر موارد چک لیست طبیعت گردی دارای جنس‌های متفاوت است که در بین آنها سایبان‌هایی با جنس پارچه پلی‌استر، پلی‌کتان و پلی‌پنبه دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند. همچنین بازوهای مکانیکی به کار رفته و میله‌های پایه تلسکوپی جهت برپایی این سایبان‌های خودرویی ممکن است در برندها و مدل‌های مختلف هم از لحاظ قیمتی و هم از لحاظ مقاومت در برابر باد، باران و تابش مستقیم نور خورشید متفاوت باشند. همچنین لازم به ذکر است که برای برخی از سایبان‌های خودرویی دیواره جداگانه نیز تعبیه شده است.
  • ضدآبی پارچه: سایبان‌های خودرویی می‌بایست علاوه بر ویژگی محافظت در برابر نور شدید خورشید و گرما، در برابر باران‌های شدید هم مقاوم باشند. این مورد یکی از نکات کمپینگ در هوای بارانی است. بیشترین میزان میانگین بارش سالیانه در ایران حدود 1400 میلی‌متر بوده و پارچه بسیاری از سایبان‌ها تا بیشتر از 1500 میلی‌متر مقاومت در برابر بارندگی را پوشش می‌دهند.

پارچه ضد آب

 

  • وزن: یکی دیگر از مشخصه‌هایی که باید در انتخاب سایبان خودرویی در نظر داشته باشیم وزن آن است، از آن‌جا که معمولا این سایبان‌ها برای استفاده بر روی سقف خودرو قرار می‌گیرند بهتر است از سایبان‌های سبک‌تر استفاده کنیم که در جابه‌جایی‌ها، حرکت سریع و آسان‌تری را داشته باشیم.
  • نصب و راه اندازی: بهتر است در انتخاب سایبان‌های خودرویی، دقت کنیم که نصب و راه‌اندازی ساده‌ای داشته باشند و یک نفر به تنهایی از پس آن برآید. اغلب سایبان‌های بغل و عقب خودرو به صورت رولی از رویه باربند باز می‌شوند و نصب و راه‌اندازی راحتی دارند به جز موارد خاصی که مانند سایبان‌های تارپ جداگانه نصب می‌شوند و وابستگی به بدنه خودروی آفرودی شما ندارند.
  • جهت قرارگیری: همانطور که گفته شد، انواع سایبان‌های خودرویی در جهت‌های مختلفی بر روی سقف ماشین قرار می‌گیرند. حتما باید قبل از خرید، این موضوع را که می‌خواهیم در کنار ماشین، قسمت عقب ماشین و یا در هر دو جهت، سایه داشته باشیم، را مشخص کنیم. سایبان‌های جانبی (سایبان‌هایی که در کنار اتومبیل قرار می‌گیرند) معمولا بزرگ‌تر و عظیم‌تر هستند. همچنین با توجه به ناحیه‌ی اقلیمی و تابش‌های مختلف ممکن است احتیاج به بادشکن سایبان‌های خودرویی داشته باشید که در برابر نورهای مایل خورشید هم مقاوم باشند.
  • ابعاد و اندازه: قبل از اینکه اقدامی برای خرید سایبان اتومبیل کمپینگ انجام دهید، ابتدا باید طول و عرض و ارتفاع اتومبیل خود را به طور دقیق اندازه‌گیری کنید. این موضوع که آیا این سایبان به درستی و به راحتی بر روی اتومبیل قابل نصب است یا خیر، مهم‌ترین نکته‌ای است که باید آن را حتما در نظر داشته باشید. اما علاوه بر سازگاری چادر و سایبان خودرویی با طول و عرض و ارتفاع ماشین، ابعاد و اندازه‌های خود سایبان هم دارای اهمیت است. برای انتخاب و خرید یک چادر اتومبیل با اندازه مناسب، اول از همه باید تعداد افرادی که قرار است در زیر آن پناه بگیرند را مشخص کنید. اگر قصد رفتن به یک کمپینگ 2 الی 4 نفره را دارید، به سایبان کوچک‌تری نیاز خواهید داشت. علاوه بر آن، اندازه و ارتفاع خود خودرو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا که ممکن است خودروهای آفرودی با اتاق‌های بزرگتر نیاز به میله‌های با ارتفاع  بیشتری داشته باشند.

 

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم به تمام خصوصیات مربوط به انتخاب یک سایبان خودرویی مناسب بپردازیم و آن را از زوایای مختلف بررسی کنیم. با این حال، برای انتخاب مدل مناسب این وسیله، باید حتما انتظارات مدنظر خود را از آن مشخص کرده و سپس اقدام به خرید کنید. هر کدام از انواع این سایه‌بان‌های خودرویی، در شرایط متفاوتی کاربرد دارند و باید حتما به آن‌ها دقت شود. نکاتی که در قسمت پایانی این مقاله از مجله آفرود بازار مطرح شد، مهم‌ترین مواردی هستند که لازم است درباره آن‌ها تصمیم‌گیری کرده و با در نظر گرفتن آن‌ها به بررسی مدل‌های موجود بپردازید.