انواع زیرانداز مسافرتی و انتخاب بهترین آن‌ها

خرید زیرانداز

وقتی صحبت از زیرانداز مسافرتی می‌شود ممکن است منظور زیراندازی که در هنگام کمپینگ روی آن می‌نشینید و یا حتی زیراندازی که زیر چادر پهن می‌کنید باشد. البته که در این مقاله به‌صورت اجمالی به این دو نیز اشاره خواهد شد، اما بیشتر تمرکز بر روی زیرانداز‌های حرفه‌ای مناسب برای خواب و استراحت در طبیعت است.

 

فهرست مطالب

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های زیراندازهای مسافرتی

زیرانداز مسافرتی حرفه‌ای

نکاتی که در تهیه زیرانداز مسافرتی باید به آن‌ها توجه کنید

 

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های زیراندازهای مسافرتی

 

طبیعت‌گردی و کمپینگ یک تفریح پرمخاطب است و کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که علاقه‌ای به آن نداشته باشد. پس از انتخاب و رسیدن به مکانی که قصد مستقر شدن در آن را دارید اولین ضرورتی که به آن بر می‌خورید یک زیرانداز است که بتوانید بر روی آن بنشینید؛ اما این زیرانداز به چه ویژگی‌هایی نیاز دارد؟

سرعت از دست دادن دمای زمین چندین برابر بیشتر از هوا است، به طوری که کافی‌است، خورشید اندکی به سمت غرب حرکت کند تا زمین مانند یک جسد سرد و سردتر بشود؛ این مسئله را به خوبی نمی‌توانید درک کنید مگر آن‌که بخواهید مدت زمان زیادی را بر روی سطح زمین بنشینید و سرما بدنتان را فرابگیرد. علاوه‌بر مسئله فوق دو دلیل دیگر نیز برای تحمل وزن ناچیز یک زیرانداز وجود دارد آن‌هم کثیف نشدن لباس‌ها و از آن مهم‌تر جلوگیری از انتقال رطوبت و نم مانده بر روی سطح زمین است.

ویژگی دیگری که می‌توانیم به آن اشاره کنیم شستشوی آسان است، به‌گونه‌ای که گرد و خاک به درز و تاروپود آن نفوذ نکند و برای نظافت آن دردسر زیادی نداشته باشید. به این منظور نمد در میان مردم ایران بسیار پرطرفدار است اما از وزن بالایی برخوردار است و جابجایی آن به سختی انجام می‌شود در نتیجه اگر به سراغ پارچه‌های ژاکارد ضدآب، فوم EVA، مواد پلی‌اتیلن و یا حتی نخ و پنبه که با لایه‌ای مانند لمینت روی آن پوشیده شده باشد بروید شاید انتخاب بهتری داشته باشید.

همچنین اگر قصد برپاکردن یک چادر مسافرتی دارید، باز به شما پیشنهاد می‌کنیم که زیر آن یک زیرانداز مناسب پهن کنید تا رطوبت را به درون چادر راه ندهد. در این مواقع از آن‌جایی که قصد نشستن مستقیم بر روی این زیر انداز را ندارید می‌توانید یک زیرانداز تمام لمینت یا زیرانداز پلاستیکی انتخاب کنید.

تشک مسافرتی

 

زیرانداز مسافرتی حرفه‌ای

 

زیراندازهای حرفه‌ای برای این‌که مناسب استراحت و دراز کشیدن باشند و حمل آن نیز در شرایط مختلف آسان باشد، به چند خصوصیت دیگر نیاز دارند؛ وزن کم، ابعاد کوچک در حین حمل در کنار ارتفاع گرفتن از روی زمین و راحتی از دیگر ویژگی‌هایی هستند که طبیعت‌گرد‌ها را به سمت چند نوع زیرانداز خاص ترغیب می‌کند. شاید در نگاه اول به نظرتان برسد که برای استراحت در کوه و دشت می‌توانید از کیسه‌خواب یا چادر استفاده کنید که اتفاقاً کاملاً درست است، اما این دو بدون استفاده از یک زیرانداز به اندازه کافی راحت نیستند و تجربه یک خواب شیرین را به شما منتقل نمی‌کنند.

زیرانداز‌های فشرده و فومی، زیرانداز‌های بادی، زیراندازهای خودبادشونده و زیراندازهای پنبه‌ای از پرمخاطب‌ترین انواع زیراندازها هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • زیرانداز بادی

این مدل زیرانداز در هنگام حمل، بسیار کم جحم و سبک هستند که در عین حال ضخیم و راحت بوده و فاصله زیادی با زمین ایجاد می‌کند، درنتیجه دمای زمین را به بدن شما انتقال نمی‌دهد. اگر می‌خواهید از این نوع زیرانداز استفاده کنید باید حتماً یک پمپ باد و یا کمپرسور در اختیار داشته باشید تا بتوانید آن را باد کرده و از آن استفاده کنید.

زیرانداز‌های بادی معایبی نیز دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به آسیب دیدن و امکان پارگی آن اشاره کرد، البته ترمیم آن، کار چندان دشواری نیست ولی در حین استفاده در کمپینگ، شاید زمان و ابزار مورد نیاز جهت تعمیر مهیا نباشد. ضمناً برخی از زیراندازها و تشک‌های بادی در هنگام استفاده صدای زیادی تولید می‌کنند که شاید خوش‌آیند شما و همراهانتان نباشد.

  • زیرانداز خود بادشونده

این زیرانداز‌ها عایق‌های مستحکمی هستند که نصب آن‌ها نیز بسیار ساده‌تر از تشک‌های بادی است و نیازی به پمپ باد ندارند. برای باد کردن این تشک‌ها کافی‌است دریچه‌های هوای آن را باز کنید تا در زمان بسیار کمی آماده استفاده شود، اگرچه زیراندازهای خود بادشونده آسیب‌پذیری کم‌تری نسبت به تشک‌های بادی دارند ولی ضخامتشان نیز نسبت به تشک‌های بادی کم‌تر است و وزن و ابعاد آن در هنگام حمل بیشتر می‌باشد. همچنین در هنگام جمع‌کردن می‌توانید دریچه آن را به‌صورت مجدد باز کرده و آن را به حالت لوله بپیچید و جمع کنید.

  • زیرانداز فشرده فومی

این زیرانداز‌ها از سلول‌های فشرده هوا تشکیل شده‌ و معمولا به صورت لایه‌های به هم پیوسته روی یکدیگر تا می‌شوند. زیراندازهای فومی بسیار بادوام و با قیمتی مناسب هستند ولی از ضخامت و راحتی دو گزینه قبل برخوردار نیستند.

  • زیرانداز پنبه‌ای

یکی دیگر از شناخته شده ترین زیراندازهای مسافرتی، مدل پنبه‌ای آن است. تشک‌های مسافرتی پنبه‌ای، وزن سبک و انعطاف‌پذیری بالایی دارند و برای قرارگیری در چادرهای مختلف مناسب هستند. یکی از موارد استفاده این مدل، برای کف سواگ است که با ارتفاع مناسب و راحتی کافی، شرایط ایده‌آلی را برای خوابیدن فراهم می‌کند.

 

نکاتی که در تهیه زیرانداز مسافرتی باید به آن‌ها توجه کنید

 

انواع زیرانداز مسافرتی

  • وزن و ابعاد بسته‌بندی

وزن و ابعاد دو ویژگی مهم هستند که در اکثر لوازم کمپینگ جزو اصلی‌ترین فاکتورهای انتخاب محسوب می‌شوند. این ویژگی بسته به نوع سفری که در پیش دارید متفاوت است مثلاً اگر عازم سفری با خودرو هستید که تا خود مقصد یا نزدیکی آن نیازی به پیاده شدن از خودرو ندارید، محدودیت شما کمتر است و به اندازه ظرفیت خالی خودرو می‌توانید وزن و ابعاد زیرانداز خود را انتخاب کنید. اما اگر سفر شما یک راه‌پیمایی طولانی است ابعاد وسایلی که انتخاب می‌کنید، باید متناسب فضای خالی یا ظرفیت‌های کوله‌پشتی باشد. همچنین هرچقدر مسیری که قصد پیمودن آن را دارید سخت‌تر باشد، توصیه می‌شود وزن کم‌تری را نیز بر دوش خود حمل کنید.

  • جنس تشک

توجه به این فاکتور در هنگام انتخاب تشک یا زیرانداز مسافرتی می‌تواند تا حد زیادی میزان مقاومت دربرابر انتقال حرارت و رطوبت،‌ مقاومت در برابر آسیب دیدن و پارگی و حتی راحتی آن را در بر بگیرد، در نتیجه بسته به نیازهای خود باید جنس زیرانداز را نیز مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.

  • R-Value

شاخص R یکی از رایج‌ترین آماری است که هنگام انتخاب این قبیل لوازم مورد مقایسه قرار می‌گیرند. این شاخص مقاومت محصول در برابر انتقال دما را نشان می‌دهد که در برخی مصالح ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچه عدد نشان داده شده بر روی این شاخص بیشتر باشد به معنای مقاومت بالاتری در انتقال دما و از دست دادن گرما است. از آن‌جایی که زیرانداز مانند کیسه خواب شما را احاطه نمی‌کند، R-Value در روزهای گرم خیلی برای شما حائز اهمیت نیست ولی در روزهای زمستانی این عدد برای شما ارزش زیادی پیدا می‌کند.

  • طول و عرض زیرانداز

طول تشک‌های خوب معمولاًَِ چیزی میان ۱۸۰ تا ۲۰۰ سانتی‌متر است اما زیراندازهای سایز کوچک‌تر نیز در بازار موجود است و بیشتر، افرادی که دنبال جرم و حجم کم‌تر هستند را جذب خود می‌کند. عرض تشک‌ها نیز معمولاً ۵۰ سانتی‌متر است اما، ابعاد بزرگ‌تر نیز در بازار موجود است و شما می‌توانید نسبت به سایز و نیاز خود گزینه مدنظرتان را انتخاب کنید.

  • سطح زیرانداز

سطح زیرانداز می‌تواند در راحتی آن بسیار تأثیرگذار باشد و نرمی یا خشکی آن نسبت به سلیقه‌تان در شکل گرفتن یک خواب عمیق و راحت کمکتان کند. اگر شما جزو افرادی هستید که جای خواب برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است و سخت به خواب می‌روید، تشک‌هایی که سطح آن‌ها دندانه‌دار هستند یا از رویه‌ای لطیف برخوردارند می‌تواند انتخاب مناسب‌تری برای شما باشند.

انواع تشک مسافرتی

جمع‌بندی

زیرانداز مسافرتی یکی از ضروریات کمپینگ است که در انتخاب آن باید بسیار دقت کنید و آن را بسته به مقصد، و نیازهای خود انتخاب کنید. اگر قصد دارید با مطالعه ریز خصوصیات و مقایسه محصولات متنوع یک زیرانداز مناسب برای خود تهیه کنید، می‌توانید به بخش زیراندازها در فروشگاه آنلاین آفرودبازار مراجعه کنید.