اصول بسته بندی کوله پشتی کوهنوردی

اصول بسته بندی کوله پشتی کوهنوردی

 

در مقاله راهنمای خرید کوله پشتی نکات مهم برای انتخاب یک کوله‌ی مناسب را یاد گرفتید همچنین نحوه قرارگیری کوله‌پشتی بر روی بدن و بهترین وزن برای کوله‌پشتی را آموزش داده‌ایم  اینک در این مقاله می‌خواهیم به شما بهترین نکات برای بسته‌بندی کوله‌پشتی را به شما بگوییم.

اگر قصد پیاده‌روی یا طبیعت‌گردی طولانی مدت دارید، باید یک کوله پشتی کوهنوردی دارای غذا، آب و سایر وسایل زنده ماندن را همراه داشته باشید. در این مورد به جای اینکه وسایل خود را بر روی یکدیگر به داخل کوله‌پشتی بیندازید، وقت بگذارید و بسته‌بندی کوله‌پشتی خود را به صورت برنامه‌ریزی شده انجام دهید؛ به این ترتیب کوله‌پشتی کوهنوردی شما به درستی وزن می‌گیرد و شما می‌توانید به راحتی به آنچه که در طول سفر نیاز دارید دسترسی پیدا کنید. اگرچه بسته‌بندی کوله پشتی به نظر مسئله بزرگی نمی‌رسد، اما این وظیفه‌ای است که می‌تواند تفاوت بین یک پیاده‌روی ناراحت کننده و یک حرکت در سفر خارق‌العاده را ایجاد کند.

 

 

بسته بندی کوله پشتی

 

قسمت اول: جمع آوری وسایل و تجهیزات

    1. یک کوله پشتی کوهنوردی مناسب انتخاب کنید.

وقتی پیاده‌روی می‌کنید، کوچک‌ترین و سبک‌ترین کوله‌پشتی را می‌توانید انتخاب کنید که تمام وسایل مورد نیاز سفر شما را در خود جای دهد. اگر فقط به گردش کوتاهی می‌روید، می‌توانید با یک کوله پشتی کوچکتر هم کنار بیایید، اما برای سفرهای یک شبه به یک کوله‌پشتی نیاز دارید که بتوانید وسایل خواب مانند کیسه خواب و چادر و همچنین مقدار زیادی آب و غذای اضافی را در خود جای دهد.

بسته بندی کوله پشتی

نحوه بسته بندی کوله پشتی کوهنوردی

  • ظرفیت کوله پشتی بر حسب لیتر اندازه‌گیری می‌شود و آن‌هایی را که برای فروش مشاهده خواهید کرد می‌توانند بین 25 تا 90 لیتر را در خود جای دهند. ظرفیت متوسط ​​کوله پشتی روزانه 25 تا 40 لیتر و ظرفیت متوسط آن ​​برای یک پیاده‌روی پنج روزه یا بیشتر 65 تا 90 لیتر است.
  • گذشته از طول مدت سفر، متغیر دیگری که در انتخاب حجم کوله پشتی کوهنوردی دخیل است فصلی است که در آن به طبیعت‌گردی و پیاده‌روی خواهید رفت. برای پیاده‌روی در ماه‌های زمستان به کوله بزرگ‌تری احتیاج دارید که در طی آن باید لباس‌های سنگین و گرم و وسایل اضافی دیگر را به همراه داشته باشید.
  • اکثر کوله‌ها با فریم‌های داخلی ساخته می‌شوند که به تحمل وزن کمک می‌کنند، اگرچه هنوز هم می‌توانید چند کوله‌پشتی قاب خارجی پیدا کنید که برای تحمل سنگین‌ترین بارها طراحی شده‌اند. در هر صورت، به دنبال یک کوله پشتی مخصوص وزن خود برای پیاده‌روی و طبیعت‌گردی باشید تا راحتی مطلوب شما در طول سفر را فراهم کند.

 

2. وسایل مورد نیاز را جمع کنید.

شیوه بسته بندی کوله پشتی

 وسایل مورد نیاز را جمع کنید

وقتی نوبت به پیاده‌روی یا کوهنوردی می‌رسد، فقط باید وسایل ضروری را به همراه داشته باشید. ممکن است همراه داشتن دوربین، ژورنال و بالش مورد علاقه خود وسوسه انگیز باشد، اما فراموش نکنید که آوردن لوازم اضافی غیرضروری کوله‌پشتی کوهنوردی شما را سنگین می‌کند. بهتر است تحقیق کنید تا بفهمید برای پیاده‌روی خاصی که انجام خواهید داد، چه چیزی باید به همراه داشته باشید؛ این تحقیق بایستی با در نظر گرفتن مواردی چون میزان شدت پیاده‌روی، وضعیت آب و هوا و تعداد شب‌هایی که در سفر در دل طبیعت خواهید خوابید، صورت گیرد.

  • معیار خود در انتخاب را سبک‌ترین و در عین حال محکم‌ترین تجهیزات ممکن در نظر بگیرید، مخصوصاً اگر پیاده‌روی طولانی‌تری را خواهید داشت. به عنوان مثال، اگر لازم است کیسه خواب به همراه داشته باشید، ممکن است بخواهید به جای آوردن کیسه‌ای بزرگ و کرکی که فضای زیادی را اشغال کرده و بار شما را سنگین می‌کند، کیسه‌ای بسیار سبک و جمع و جور با وزن فقط چند پوند تهیه کنید. اما، شما باید وضعیت آب و هوا و زمینی را که در آن پیاده‌روی می‌کنید را نیز در نظر بگیرید. بعضی اوقات، ممکن است به وسایل حجیم‌تری احتیاج داشته باشید.
  • تا آنجا که ممکن است، سبک سفر کنید. به جای آوردن یک دوربین عکاسی سنگین، به استفاده از دوربین دستگاه تلفن همراه خود فکر کنید. بعضی از افراد حتی با بریدن دستگیره‌های مسواک و شانه خود به فکر کمتر کردن حجم و وزن بارشان هستند.

 

3. وسایل خود را بر حسب وزن در کوله‌پشتی کوهنوردی جای دهید.

هر آنچه را که با خود به سفر خواهید برد در یک جا جمع کنید و با توجه به وزن وسایل آنها را به صورت دسته دسته مرتب نمایید. وسایل سنگین، وسایل با وزن متوسط ​​و وسایل کوچک و سبک را از هم جدا کنید؛ سازماندهی وسایل خود به این روش به شما کمک می‌کند تا همه چیز را به درستی بسته‌بندی کنید تا اطمینان حاصل شود که پیاده‌روی شما تا حدممکن راحت خواهد بود.

  • وسایل سبک شامل کیسه خواب، لباس سبک و سایر لوازم سبک شماست.
  • وسایل متوسط ​​شامل لباس‌های سنگین‌تر، جعبه کمک‌های اولیه و موادغذایی سبک است.
  • وسایل سنگین شامل موادغذایی سنگین‌تر، وسایل آشپزی، آب و سایر وسایل سنگین شماست.

 

4. وسیله‌ها را تا هر جا که ممکن است با هم تلفیق کنید.

مهم است که استفاده از فضا را به حداکثر برسانید. تلفیق وسایل باعث می‌شود تا آنها به راحتی در اطراف کوله‌پشتی کوهنوردی شما حرکت نکنند. به عنوان مثال، اگر یک قابلمه کوچک پخت‌وپز دارید، قبل از بسته‌بندی آن را پر کنید. آن را می‌توانید با موادغذایی پر کنید، یا یک جفت جوراب اضافی خود را در آن قرار دهید.

  • وسایل کوچکی را که همزمان استفاده می‌کنید در همان مکان بسته‌بندی کنید. به عنوان مثال لوازم بهداشتی خود را در یک کیسه سبک قرار دهید تا همه آن‌ها کنار هم باشد.
  • این فرصت خوبی برای از بین بردن مواردی است که فضای زیادی را اشغال می‌کنند. اگر موردی دارید که نمی‌توانید به راحتی با سایر وسایل آن را بسته‌بندی کنید، زیرا اندازه آن ناجور است یا از مواد غیرقابل انعطاف ساخته شده است، شاید بخواهید آن را تعویض یا از آوردن آن صرف نظر کنید.

قسمت دوم: پر کردن کوله‌پشتی کوهنوردی

پر کردن کوله پشتی کوهنوردی

پر کردن کوله پشتی کوهنوردی

1- سبک‌ترین وسایل را در قسمت پایین و سنگین‌ترین‌ها را در قسمت پشت خود قرار دهید.

توزیع وزن به گونه‌ای که سبک‌ترین وسایل در قسمت پایین کوله‌پشتی کوهنوردی قرار داشته باشند و سنگین‌ترین وسایل در بین تیغه‌های شانه شما قرار گرفته و وسایل متوسط ​​در اطراف آن‌ها جمع شوند بهترین راه برای سالم نگه داشتن کمر است. اگر ابتدا وسایل سنگین را بسته‌بندی کنید، فشار بیشتری به پشت خود وارد خواهید کرد. بسته‌بندی وسایل سنگین‌تر درست در قسمت فوقانی ستون فقرات، وزن بسته را روی باسن قرار می‌دهد، نه در قسمتی که باعث آسیب شود.

  • اگر یک شب اردو می‌زنید، ابتدا کیسه‌خواب و سایر وسایل مربوط به خواب سبک را در داخل کوله‌پشتی کوهنوردی خود قرار دهید. علاوه بر این‌ها، لباس، جوراب اضافی، دستکش اضافی و غیره را در بین لباس‌های خود قرار دهید.
  • سپس سنگین‌ترین وسایل را بسته‌بندی کنید: آب، چراغ قوه، لوازم سنگین پخت‌وپز و ... . این لوازم باید بین تیغه‌های شانه و درست در پشت شما قرار بگیرند.
  • سپس وسایل پخت‌وپز با وزن متوسط​​، مواد غذایی، جعبه کمک‌های اولیه و سایر وسایل با وزن متوسط ​​را بسته‌بندی کنید تا آن‌ها سایر وسایل را احاطه کرده و کوله پشتی کوهنوردی شما را تثبیت کنند.

 

2- موارد ضروری را بلافاصله در دسترس نگه دارید.

چند مورد وجود دارد که باید در دسترس شما باشند، بنابراین این وسایل حتی اگر سبک نیز باشد، باید در قسمت بالا یا در جیب های بیرونی کوله پشتی کوهنوردی شما قرار گیرند. غذا و آب در دلخواه، نقشه، GPS، چراغ قوه و چند مورد از وسایل کمک‌های اولیه را باید در دسترس خود قرار دهید. این وسایل را با دقت بسته‌بندی کنید تا در زمان نیاز بدانید که دقیقاً در کجا هستند.

3- وسیله‌های خارجی را پیوست کنید.

پر کردن کوله پشتی

نحوه بسته بندی کوله پشتی کوهنوردی

اگر وسیله‌ای در کوله‌پشتی شما قرار نمی‌گیرد، می‌توانید آن را از بیرون به کوله‌پشتی کوهنوردی خود وصل کنید و آن را به بالا، پایین یا دو طرف بسته خود بچسبانید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید تیرهای چادر خود را به بالای کوله‌پشتی کوهنوردی خود متصل کنید، یا بطری آب خود را از کنار آویزان کنید. اگر می‌خواهید برخی از وسایل خود را به صورت خارجی پیوست کنید، چند نکته را باید به خاطر داشته باشید:

  • تا آنجا که ممکن است سعی کنید تمام وسایل خود را در داخل کوله‌پشتی کوهنوردی خود جای دهید و آنها را پیوست نکنید، زیرا در هنگام پیاده‌روی ممکن است وسایلتان در میان شاخ و برگ درختان و سایر موانع گیر کنند. قرار دادن آن‌ها در داخل کوله‌پشتی کوهنوردی باعث می‌شود پیاده‌روی راحت‌تری داشته باشید.
  • از قوانین توزیع وزن پیروی کنید. به عنوان مثال، چادر سنگین یا عصای پیاده‌روی خود را به قسمت بالای کوله‌پشتی و نه پایین آن وصل کنید.
  • کوله پشتی را بررسی کنید تا ببینید چه وضعیتی دارد. کوله‌پشتی را بر روی بدن خود قرار دهید و بندهای فشرده‌سازی را در یک موقعیت راحت محکم کنید. به اطراف راه بروید تا ببینید هنگام حمل آن، چه حسی دارید. اگر می‌توانید راحت قدم بزنید و کوله‌پشتی حالت فشرده و امنی در پشت شما دارد، پس آن را به خوبی بسته‌بندی کرده و آماده سفر هستید.
  • اگر احساس می‌کنید در پشت شما وسایل به اطراف تغییر موقعیت می‌دهند، کوله‌پشتی را بردارید و وسایل را دوباره بسته‌بندی کنید تا فشرده و پایدارتر شوند، این کار را تا احساس فشردگی و امنیت کامل وسیله‌های خود تکرار کنید.
  • اگر کوله پشتی کوهنوردی شما خیلی سنگین است، در صورتی که به شکل گروهی طبیعت‌گردی خواهید کرد، بررسی کنید که آیا شخص دیگری جا دارد که مقداری از بار شما را حمل کند یا خیر.
 
 

 

قسمت سوم: بسته بندی کوله پشتی مانند یک کوهنورد حرفه‌ای

  • برای بسته‌بندی موادغذایی از کیسه‌های مخصوص استفاده کنید؛ از وسایل نرمتر استفاده نکنید.

کیسه های Stuff یکی از وسایل محبوب تجهیزات کوهنوردی هستند که برای کمک به سازماندهی کوله‌پشتی استفاده می‌شوند. آن‌ها کیسه‌های سبک اما با دوامی هستند که برای جدا کردن موادغذایی شما از بقیه بسته‌ها بسیار مفید عمل می‌کنند. بسیاری از کوهنوردان حرفه‌ای کیسه‌ای را با غذایی که قرار نیست در مسیر بخورند و کیسه دیگری را با لوازم آرایش پر می‌کنند. شما می‌توانید برای بسته‌بندی تقریباً هر چیز از کیسه استفاده کنید، اما کوهنوردان با تجربه برای قرار دادن لباس در کیسه به خود زحمت نمی‌دهند، زیرا بسته‌بندی وسایل نرم و انعطاف‌پذیر اطراف وسایل سنگین‌تر و ناجورتر استفاده کارآمدتر از فضا است.

  • محصولات بودار را به طور کارآمد بسته بندی کنید.

نحوه بستن کوله پشتی

 قوطی های خرس را به طور کارآمد بسته بندی کنید

قوطی‌های خرس ظروف بویایی هستند که برای نگهداری مواد‌غذایی، دئودورانت، ضدآفتاب و سایر مواردی که خرس‌ها را به خود جلب می‌کند استفاده می‌شود. استفاده از آن‌ها در مناطقی خاص با تعداد زیاد خرس اجباری است. اگر در محلی پیاده‌روی می‌کنید که نیاز به استفاده از قوطی‌های خرس دارد، مهم است که به طور موثر قوطی خود را بسته‌بندی کنید. از هیچ وسیله‌ای مانند لباس برای پر کردن حفره‌های داخل قوطی خرس استفاده نکنید. برای پر کردن فضا ممکن است از لباس بارانی یا روکش بسته استفاده کنید، اما از هر چیزی که قرار است در اردوگاه بپوشید استفاده نکنید. شما نمی‌خواهید هیچ خرسی در چادر شما جذب بو شود، مانند لباسی که یک روز کامل در کنار غذا قرار داشته و بو گرفته باشد.

برای محافظت از کوله پشتی کوهنوردی خود روکش کوله تهیه کنید.

این روکش یک وسیله راحت و سبک است که می‌تواند کوله‌پشتی کوهنوردی شما را از خیس شدن به هنگام باران یا برف نجات دهد. روکش کوله پشتی پوششی است که در هوای نامناسب روی کوله‌پشتی خود می‌بندید. وقتی باران یا برف نمی‌بارد، بسته‌بندی روکش به اندازه‌ای کوچک و سبک است که می‌تواند در قسمت بالایی کوله شما قرار بگیرد، بنابراین در صورت نیاز می‌توانید به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید.

برای مشاهده محصولات کوهنوردی در فروشگاه آفرود بازار کلیک نمایید.

آفرودبازار، هر آنچه خارج از جاده‌ها نیاز دارید و باید بدانید.