۷ فاکتور مهمی که قبل از خرید چادر مسافرتی باید بدانید؛

 

راهنمای خرید چادر مسافرتی

 

چادر مسافرتی یکی از وسایل ضروری در هنگام سفر، کوهنوردی، طبیعت‌گردی و ... می‌باشد. اگر برنامه‌ی شما به گونه‌ای باشد که قصد داشته باشید شب را در طبیعتی همچون کوهستان، جنگل، ساحل دریا، کنار جاده، کویر و ... بگذرانید، قطعا اهمیت همراه داشتن چادر مسافرتی را می‌دانید و اگر قبلا این تجربه را داشته‌اید، ضرورت داشتن چادر مسافرتی را بیشتر درک خواهید کرد. بزرگترین مزیت داشتن چادر مسافرتی این است که حس امنیت و آرامش خاطر را به عنوان یک سرپناه برای شما و هم سفرانتان به همراه خواهد داشت. قبل از اینکه چادر مسافرتی خود را انتخاب کنید، ابتدا بهتر است فاکتورهای مهمی همچون ظرفیت چادر، ارتفاع چادر، چند لایه بودن، ضد آب بودن یا نبودن، سهولت نصب، درب چادر مسافرتی، داشتن یا نداشتن پنجره، تهویه مناسب، داشتن لایه‌ی زیرین (کف) چادر، وزن، جنس و ... را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات کافی داشته باشید. هر یک از چادرهای مسافرتی امکانات متفاوتی دارند که شما با توجه به نوع استفاده‌‌تان می‌توانید امکانات هر یک را بسنجید. در این صورت می‌توانید بهترین انتخاب و خرید چادر مسافرتی را تجربه کنید و نهایت لذت و آسودگی خاطر را برای خود و هم سفرانتان رقم بزنید. با مجله آفرودبازار همراه باشید.

 

۱. ظرفیت چادر:

هنگام انتخاب چادر مسافرتی، اولین گزینه‌ای که به ذهنتان می‌رسد سایز چادر است. فضای داخلی چادر باید برای تعداد افراد گروه یا خانواده مناسب باشد تا همگی بتوانند به راحتی در حالت خوابیده در چادر قرار گیرند و به استراحت بپردازند. علاوه بر خود افراد گروه باید میزان لوازمی که به همراه دارند هم در نظر گرفته شود. به عنوان مثال: اگر شما یک خانواده و یا گروه ۴ نفره هستید، پیشنهاد می‌شود که یک چادر ۵ نفره را انتخاب کنید و آن فضای یک نفره‌ای که باقی می‌ماند را برای لوازم همراهتان در نظر داشته باشید. توجه داشته باشید که وقتی صحبت ظرفیت چادر مسافرتی باشد، منظور فضای کف چادر است که چند نفر می‌توانند به راحتی در حالت خوابیده در چادر قرار گیرند. اگر بخواهید افرادی را به عنوان میهمان داشته باشید، باید چادرتان را با ظرفیتی حتی بیشتر از ۵ نفر، انتخاب کنید. (تصویر ۱)

 

ظرفیت و ارتفاع چادر مسافرتی

تصویر ۱

۲. ارتفاع چادر:

ارتفاع چادر مسافرتی فاکتور مهمی برای انتخاب و خرید می‌باشد که برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است، اما ابتدا در نظر داشته باشید که نوع استفاده شما از چادر مسافرتی چیست؟ به عنوان مثال: اگر شما چادرهای حرفه‌ای همچون چادر کوهنوردی را نیاز داشته باشید قطعا ارتفاع چادر باید جزو فاکتورهای پر اهمیت باشد، چرا که برای استفاده از چادر در ارتفاعات، به هنگام وزش باد، چادرهای با ارتفاع کم باید انتخاب شوند. اما برای چادرهای بزرگ که برای کمپینگ به همراه خانواده و یا دوستانتان است، مطمئنا ارتفاع چادر بسیار مهم می‌باشد و هر چه تعداد افراد گروه بیشتر باشد، اهمیت ارتفاع چادر هم به همان میزان پر اهمیت‌تر می‌شود. بنابراین به میزان فضای خالی از سرتان تا سقف چادر توجه کنید که اصطلاحا به آن Headroom می گویند. (تصویر ۱)
شما می‌توانید مطالب بیشتری درباره انواع چادر مسافرتی از لحاظ استفاده را در مقاله انواع چادر مسافرتی مطالعه نمایید.

 

۳. تهویه چادر:

یکی از نکات بسیار مهم در چادرها نحوه تهویه هوا در فضای داخلی می‌باشد. در برخی از چادرهای مسافرتی دریچه‌ای مخصوص تهویه هوا در دیواره پشتی و یا سقف آن تعبیه شده است. تعداد درب و پنجره در چادر مسافرتی هم می‌تواند در تهویه هوا تاثیر بسزایی داشته باشد. با وجود توری‌های درب و پنجره، هوا در داخل چادر جریان پیدا کرده و تهویه به خوبی انجام می‌شود. (تصویر ۲)

 

تهویه چادر مسافرتی؛ راهنمای خرید

تصویر ۲

۴. چند فصل بودن چادر:

چادرهای مسافرتی با توجه به جنسشان و حتی نوع طراحی‌ای که دارند، مناسب فصل‌های مختلف ساخته شده‌اند. ممکن است چادر انتخابی شما برای مناطقی که آب‌وهوای مرطوب دارند و بارندگی در آن مناطق زیاد است، به هیچ عنوان مناسب نباشد؛ به همین دلیل، چند فصل بودن چادر مسافرتی به مناطقی که برای سفر و طبیعت‌گردی انتخاب می‌کنید بستگی دارد.

  • چادرهای سه فصل (3-Season Tents):

محبوب‌ترین چادرهای مسافرتی تاکنون چادرهای سه فصل بوده و هستند که به عنوان پناهگاه‌های سبک وزن برای شرایط آب و هوایی نسبتا مرطوب در فصل بهار، تابستان و پاییز طراحی شده‌اند. بسیاری از چادرهای موجود در بازار، همین چادرهای سه فصل هستند. این چادرها دارای پنجره‌های توری هستند که سبب جریان هوا در چادر می‌شود و در نتیجه تهویه مناسبی دارند. این پنجره‌های توری از ورود حشرات جلوگیری کرده و برای شما حریم خصوصی امنی خواهند بود. نکته‌ی قابل توجه در چادرهای سه فصل این است که در برابر بارش‌های سبک مقاومت خوبی دارند اما در بارش‌های برف و باران سنگین و همچنین باد و طوفان بعضا مناسب نیستند.

 

  • چادرهای سه + چهار فصل:

این چادرها برای بازه‌های زمانی مختلف همچون اوایل فصل بهار، فصل تابستان و اواخر فصل پاییز که بارش سنگین نباشد، انتخاب مناسبی خواهند بود. چادرهای سه + چهار فصل می‌توانند گرما را نگه دارند و از ورود سرما به داخل چادر تا حد قابل توجهی جلوگیری کنند. همچنین این چادرها به دلیل داشتن میله‌های بیشتر در ساختارشان نسبت به چادرهای سه فصل، مقاومت بیشتری در مقابل باد و بارندگی دارند، اما با این وجود، استفاده از آن‌ها در فصل زمستان، ارتفاعات و مناطقی که بارش سنگین دارند مناسب نخواهد بود. بنابراین دقت کنید که نمی‌توان به این چادرها به عنوان چادر چهار فصل نگاه کرد. در ادامه توضیح کاملی از چادرهای چهار فصل را می‌توانید مطالعه کنید.

 

  • چادرهای چهار فصل:

این چادرها برای شرایط بد آب و هوایی همچون باد و طوفان شدید، بارندگی شدید برف و باران طراحی شده‌اند. چادرهای چهار فصل از تعداد میله‌های بیشتر و پارچه‌های سنگین‌تر ساخته شده‌اند که همین امر باعث مقاومت بالای این چادرها شده است. چادرهای چهار فصل عمدتا گنبدی شکل و گرد هستند تا از جمع شدن برف و باران روی سقف چادر و سنگین شدن آن جلوگیری شود. همانطور که از نام این چادرها پیداست، برای هر چهار فصل سال مناسب هستند اما قاعدتا باید برای آب و هوای بد هم مناسب باشند و در طراحی آنها بیشتر شرایط سخت در نظر گرفته شود. چادرهای چهار فصل به دلیل ضخامت بیشتر در جنس پارچه، ممکن است تهویه کمتری نسبت به دیگر چادرها داشته باشند.

 

۵. جنس چادر:

یکی از فاکتورهای بسیار پراهمیت جهت انتخاب چادر، جنس آن می‌باشد که در قیمت آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. هنگامی که صحبت از جنس چادر می‌شود باید دو عامل را در نظر بگیرید: ۱- جنس پارچه ۲- جنس میله

۱‍- جنس پارچه:

پارچه‌های به کار رفته در تولید چادرهای مسافرتی می‌توانند از جنس برزنت، نایلون، پلی استر، PVC و  پلی یورتان با روکش UPV باشند. چادرهای مسافرتی با جنس پارچه برزنتی تقریبا دارای تنفس‌پذیری در حد صفر هستند. اما پارچه‌های پلی‌استر و PVC دارای ویژگی تنفس‌پذیری هستند که با توجه به نازک یا ضخیم بودن هر یک میزان تنفس‌پذیری متفاوتی دارند. نکته‌ی حائز اهمیت دیگری که در مورد جنس پارچه چادرهای مسافرتی وجود دارد، ویژگی ضدآب بودن یا نبودن است. اگر بخواهیم از دید کلی نگاه کنیم، چادرهایی که فاقد لایه ضدآب هستند در بازار موجود می‌باشد؛ اما اگر بخواهیم از دید استاندارد بودن نگاه کنیم، چادر مسافرتی باید ویژگی ضدآب بودن را دارا باشد. میزان ضدآب بودن چادر مسافرتی با واحد میلی‌متر سنجیده می‌شود. به عنوان مثال: چادر 2 نفره Salewa Micra II دارای ویژگی ضدآب تا 3,000 میلی‌متر در سقف و 5,000 میلی‌متر در کف می‌باشد.

 

*** ممکن است برای شما سوال باشد که این اعداد با واحد میلی‌متر به چه معنی است؟

هنگامی که بخواهند میزان ضدآب بودن را اندازه‌گیری نمایند، یک لوله به قطر یک سانتی‌متر را روی پارچه قرار می‌دهند و درون آن آب به مقدار 3,000 میلی‌متر می‌ریزند. تا زمانی که فشار باعث نشود آب به بافت پارچه نفوذ کند، میزان ضدآب بودن پارچه سنجیده می‌شود. در واقع به این نحو میزان تحمل پارچه در مقابل فشار آب به هنگام بارندگی را می‌توان متوجه شد. چادرهایی که برای شرایط آب و هوایی سخت در زمستان طراحی شده‌اند، دارای میزان ضدآبی حتی 10,000 میلی‌متر هم هستند. چرا که با بارش سنگین همراه با وزش باد شدید، سرعت و شتاب برخورد قطرات باران هم بالا می‌رود.

۲- جنس میله:

جنس میله‌های چادر از دیگر مواردی است که مهم بوده و باید به آن توجه شود. جنس میله روی وزن و حجم چادر تاثیرگذار خواهد بود. چادرهای میله‌ای می‌تواند از جنس فلز، آلومینیوم، فایبر گلاس و PVC باشد. جنس PVC برای تیوب‌های چادرهای بادی استفاده می‌شود. در مورد جنس فلزی و آلومینیوم نکته‌ی مهم این است که ضدزنگ باشند تا از زنگ زدن میله‌های چادر در برابر رطوبت جلوگیری شود. البته جنس آلومینیوم با داشتن مقاومت بالاتر و قابلیت نشکستن در مقابل فشار بادهای شدید از فایبرگلاس بهتر بوده و علاوه بر آن، وزن و حجم کمتری نسبت به فایبرگلاس دارند. از مزیت‌های فایبرگلاس می‌توان به ارزان‌تر بودن آن نسبت به آلومینیوم اشاره کرد.

 

جنس چادر مسافرتی؛ راهنمای خرید

 

۶. چادرهای دو پوش یا تک پوش:

چادرهای مسافرتی با دو حالت دو پوش و تک پوش وجود دارند.

تک پوش: این چادرها از یک پوشش تشکیل شده که مستقیم متصل به میله‌های چادر هستند و معمولا مناسب دو فصل می‌باشند.

دو پوش: این چادرها تشکیل شده از پوش اول (پوش داخلی) و پوش دوم (پوش بیرونی) هستند. پوش اول تنفس‌پذیری بالایی دارد که در صورت تنفس و رطوبتی که داخل چادر ایجاد می‌شود، باعث جلوگیری از تشکیل قطرات آب در سقف و ریزش باران مصنوعی بر روی افراد داخل چادر می‌شود. پوش دوم (پوش بیرونی) تنفس‌پذیری کمتری دارد که باعث می‌شود از ورود سرما، باران، اشعه مضر ماوراءبنفش آفتاب به داخل چادر جلوگیری شود. چادرهای دو پوش مناسب چهار فصل هستند و به دو صورت به هم وابسته و غیر وابسته وجود دارند. 

  • چادرهای مسافرتی با دو پوش متصل به هم (وابسته به هم): در این چادرها، پوش اول به پوش دوم متصل می‌باشد و قابلیت جدا شدن پوش‌ها از یکدیگر وجود ندارد و در واقع پوش اول و دوم به یکدیگر وابسته هستند.
  • چادرهای مسافرتی با دو پوش غیرمتصل (غیر وابسته): در این چادرها پوش دوم به میله‌ها متصل بوده و پوش اول می‌تواند با بست‌هایی به پوش دوم متصل شود.


۷. سهولت نصب: 

سرعت و سهولت نصب جهت برپایی چادرهای مسافرتی در کمپینگ برای هر کسی می‌تواند نکته مهمی باشد که با توجه به این فاکتور انواع متفاوتی دارند. این چادرها از لحاظ سهولت نصب عبارتند از: چادرهای فوری، چادرهای میله‌ای و چادرهای بادی.

 

از نکات دیگری که قبل از خرید چادر باید بدانید:

  • ابعاد چادر: با توجه به محلی که برای کمپینگ انتخاب کرده‌اید و فضایی که چادرتان را برپا می‌کنید باید چادرتان را انتخاب کنید. در صورتی که فضای کم برای برپایی چادرتان دارید باید ابعاد مناسبی را انتخاب کنید.
  • پوشش ضدآب (Rainfly): برخی از چادرها دارای یک پوشش ضدآب به طور مجزا هستند که در هوای بارانی می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • تعداد درب‌های چادر: اگر تعداد افرادی که در چادر هستند زیاد باشند بهتر است برای اینکه رفت‌وآمد به داخل و خارج چادر برای افراد راحت‌تر باشد، چادرهای با تعداد درب‌های بیش از یکی را انتخاب و خریداری کنید. همچنین هر چه تعداد درب‌های چادر بیشتر باشد، قابلیت تهویه هوای داخل چادر نیز افزایش می‌یابد.

 

 

فروشگاه آفرود بازار اولین و بزرگترین مجموعه‌ای است که در زمینه تامین تجهیزات کمپینگ و طبیعت‌گردی همچون چادر مسافرتی با بهترین برندها فعالیت دارد.

برای مشاهده محصولات کمپینگ در فروشگاه آفرود بازار کلیک نمایید.

آفرودبازار، هر آنچه خارج از جاده‌ها نیاز دارید و باید بدانید.