هر آنچه درباره دوچرخه باید بدانید:

تاریخچه پیدایش دوچرخه مربوط به 2300 سال قبل از میلاد مسیح به دوران مصر باستان، چین و هند باز می‌گردد. ابتدایی‌ترین طرح آن از دو طوقه چوبی ساخته شده بود که از پاها برای جلو رفتن استفاده می‌شد و به اسم سله ریفر و بعدها به نام اسب چوبی نامگذاری شد. پس از مدتی این اسب‌های چوبی در فرانسه تکامل پیدا کردند و دارای دو چرخ شدند که با نوار مرکزی به هم متصل می‌شدند. شکل ظاهری دوچرخه‌های اولیه با ظاهر فعلی آن‌ها بسیار متفاوت بود و آن‌ها بدون رکاب تولید می‌شدند یعنی راننده برای پیدا کردن سرعت باید راه می‌رفت یا می‌دوید و پس از آن که سرعت مطلوب را بدست می‌آورد پای خود را بالا می‌گرفت تا دوچرخه حرکت کند.

در سال 1873 چیزی شبیه به زنجیرهای امروزی ساخته شد و در سال 1892 دوچرخه‌ها تقریبا ظاهر تکامل یافته‌ای پیدا کردند و هر سال تکنولوژی‌های زیادی به آن‌ها اضافه شد تا دوچرخه امروزی با تنوع زیاد پدیدار شدند. اختراع دوچرخه تاثیر بسزایی بر فرهنگ و پیشرفت صنعتی جوامع بشری گذاشت تا جایی که تولید آن نقش کلیدی در توسعه خودرو ایفا کرد.

امروزه دوچرخه‌ها جز پرطرفدارترین، کم هزینه‌ترین و سازگارترین وسایل نقلیه با محیط زیست در سراسر جهان به حساب می‌آیند که برای حمل و نقل یا به صورت ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مورد علاقه بسیاری از افراد در رده‌های سنی مختلف می‌باشند.

 

 

تاریخچه دوچرخه در ایران:

در دوران قاجاریه اولین دوچرخه توسط سفارت انگلیس وارد ایران شد اما مردم ذهنیتی در مورد این وسیله نداشتند و حتی عامل حرکت آن را  جن و پری می‌دانستند. اما کم‌کم به این وسیله علاقه پیدا کردند و در سال 1324 اولین باشگاه دوچرخه‌سواری شکل گرفت و به تدریج در سال‌های بعدی انجمن دوچرخه‌سواری نیز تاسیس شد.

با توجه به این که تنوع در مدل‌های دوچرخه بسیار زیاد است و هر دوچرخه برای هر فرد و هر مسیری نمی‌تواند مناسب باشد پس با جدیت می‌توان گفت که انتخاب دوچرخه به دلیل برخورداری از ویژگی‌های فنی متعدد و تنوع محصولات در دسته‌بندی‌های مختلف، کار بسیار سختی به حساب می‌آید و خرید شما نیازمند دانش فنی در این زمینه می‌باشد. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم اطلاعات جامعی را گردآوری کنیم تا شما بتوانید قبل از خریدتان بهترین و آگاهانه‌ترین انتخاب را برحسب نیاز و توان مالی خود داشته باشید. با ما همراه باشید تا با اجزا و ویژگی‌های دوچرخه به خوبی آشنا شوید.

 

نکات مهم در انتخاب دوچرخه:

  • انتخاب دو چرخه بر حسب مسیر

  • اجزا و ویژگی‌های دوچرخه

  • سایز مناسب

در قسمت زیر هر کدام را به صورت جداگانه به طور کامل توضیح داده‌ایم. قبل از خواندن توضیحات بهتر است ویدیویی که در این قسمت قرار دادیم را به دقت ببینید به شما برای درک بهتر موضوع بسیار کمک می‌کند.

 

 

اولین و مهمترین سوال در انتخاب و خرید دوچرخه، نوع آن می‌باشد. شما به هر فروشگاه دوچرخه‌ای که وارد شوید اولین سوالی که هر فروشنده از شما می‌پرسد این است که چه نوع دوچرخه‌ای نیاز دارید؟ پس قبل از خرید حتما هدف‌تان و محیط‌هایی که قرار است در آن دوچرخه سواری کنید را بشناسید و بعد تصمیم‌گیری نمایید.

همانطور که می‌دانید مسیری که شما در آن دوچرخه سواری می‌کنید در انتخاب نوع دوچرخه‌تان بسیار تاثیرگذار است به طور مثال دوچرخه‌سواری در مسیرهای خاکی (پارک جنگلی و ...)، غیر خاکی (سنگ فرش، آسفالت و ...)، کوهستانی و ... مستلزم دوچرخه‌های مناسب خود می‌باشد که هر کدام از آن‌ها دارای امکانات و ویژگی‌های جداگانه‌ای هستند. برخی از این دوچرخه‌ها به صورت اختصاصی برای محیط‌ها و یا کاربردهای خاص ساخته شده‌اند که این اختصاصی بودن ممکن است تنوع شما را در انتخاب کم کند پس اولین و مهمترین گام در انتخاب دوچرخه، شناسایی هدف خودتان است.

در قسمت زیر انواع دوچرخه‌ها را با امکانات و ویژگی‌های خاص هر کدام به طور کامل توضیح داده‌ایم.

انواع دوچرخه‌ها :

  • شهری
  • کوهستان
  • هیبریدی
  • Time Trial
  • BMX
  • دوچرخه‌های خاص

دوچرخه‌های شهری:

 این دوچرخه‌ها جز پرطرفدارترین انواع دوچرخه می‌باشند که برای حمل‌ونقل و استفاده در داخل شهر بسیار پرکاربرد هستند. ساختار و طراحی این مدل دوچرخه‌ها به گونه‌ای است که با بدنه آلومینیومی و کربنی سبک، حمل آسانی دارند. و تایر آن‌ها  باریک و بدون آج می‌باشد. از مزیت‌های فوق‌العاده این دوچرخه‌ها می‌توان به این نکته، سهولت در رکاب زدن اشاره کرد؛ همچنین زاویه فرمان تا زین طوری طراحی شده است که دوچرخه‌سوار تسلط بیشتری بر روی فرمان دوچرخه داشته باشد.

اگر قصد خرید دوچرخه‌های شهری را داشتید حتما این نکته را به خاطر بسپارید که اکثر دوچرخه‌ها دارای کمک فنر و دنده نیستند اما برخی از برندها برای راحتی بیشتر دوچرخه‌سواران خود قابلیت دنده و کمک فنر را به محصولات خود اضافه کردند.

 

ویژگی‌ها و مزایای دوچرخه‌های شهری :

  • امکان حمل راحت به دلیل بدنه‌ی سبک
  • قابلیت استفاده از زین‌های پهن
  • تسلط زیاد روی فرمان دوچرخه
  • سهولت رکاب زدن
  • تایرهای باریک

 

دوچرخه‌های جاده‌ای و کورسی:

این دوچرخه‌ها همانطور که از اسم‌شان معلوم است برای استفاده در جاده، دوچرخه‌سواری در مسافت‌های طولانی، دوچرخه سواری‌‌های سرعتی، مسابقات و حتی تناسب اندام بسیار پرکاربرد است. اما حواستان باشد که دوچرخه‌های جاده‌ای برای سطوح ناهموار و شیب‌دار، سربالایی‌ها، پستی و بلندی‌ها مناسب نیستند. اگر بخواهیم این دوچرخه‌ها را از لحاظ شکل ظاهری مورد بررسی قرار دهیم اول از همه وضعیت قرار گرفتن فرمان و زین بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. طراحی این دوچرخه‌ها به این گونه است که فرمان کمی پایین‌تر از زین قرار گرفته که باعث می‌شود آناتومی بدن دوچرخه‌سوار روی زین از حالت صاف و نشسته به جلو کمی خمیده شود و این منحنی و خمیدگی، اصطکاک هوا با دوچرخه‌سوار را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سرعت دوچرخه‌سوار نیز می‌شود.

یکی دیگر از تفاوت‌ها در طراحی مدل‌های جاده‌ای، ظاهر فرمان دوچرخه می‌باشد که به صورت منحنی و به سمت پایین قرار گرفته است این نوع فرمان‌ها به فرمان کورسی نیز مشهورند که به انتقال انرژی در رکاب زدن دوچرخه نیز کمک می‌کند. حتما این نکته را به یاد داشته باشید که اگر بدن شما انعطاف‌پذیری کمی دارد و یا اگر از مشکل کمر رنج می‌برید، این نوع دوچرخه ممکن است به پشت و کمرتان فشار وارد کند. همچنین این دوچرخه‌ها دارای تایر و طوقه‌های صاف و باریک هستند که باریک بودن لاستیک‌ها باعث اصطکاک کمتر چرخ‌ها با زمین می‌شود و با مصرف انرژی کمتر می‌توان به سرعت‌های بیشتری دست یافت. اصولا این دوچرخه‌ها در دو شکل حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای طراحی شده‌اند که استانداردهای یکسانی دارند و تفاوت آن‌ها در وزن اولیه و تکنولوژی‌های آن‌ها می‌باشد. بعضی از این دوچرخه‌ها به صورت تخصصی برای مسابقات طراحی شده‌اند.

امتیازات و ویژگی‌های بارز دوچرخه‌های جاده‌ای:

  • بدنه بسیار سبک
  • تنوع در طراحی و مدل‌ها
  • پایین‌تر قرار گرفتن فرمان از زین
  • تایر و طوقه‌های صاف و باریک
  • خمیدگی آناتومی بدن دوچرخه‌سوار در حین دوچرخه‌سواری
  • ظاهر منحنی و خمیده شکل فرمان (به سمت پایین قرار گرفته)

عملکرد:

  • عملکرد استقامتی و سرعتی
  • قابلیت نصب قفسه یا سبد برای حمل بار
  • قابل استفاده برای علاقمندان به مسابقات، تناسب اندام، دوچرخه‌سواری در مسافت‌های طولانی

 

 

انواع دوچرخه‌های جاده‌ای:

  • دوچرخه‌های مسابقه‌ای (Racing Bikes)

  • دوچرخه‌های استقامتی (Endurance Bikes)

  • دوچرخه‌های سایکلوکراس (Cyclo-Cross Bikes)

  • دوچرخه‌های تورینگ (Touring Bikes)

دوچرخه‌های مسابقاتی:

ساختار و فریم اصلی دوچرخه‌های مسابقاتی از جنس فایبرکربن و آلومینیوم می‌باشد و تا جایی که امکان داشته وزن فریم‌ها را کاهش داده‌اند به گونه‌ای که این دوچرخه‌ها کاملا سبک شده است. در طراحی این دوچرخه‌ها سرعت حرف اول را می‌زند در نتیجه زاویه‌ای که بین بدن دوچرخه‌سوار و فرمان تشکیل شده است بسیار کم می‌شود که این کاهش زاویه باعث افزایش سرعت دوچرخه‌سوار می‌شود.

 

دوچرخه مسابقاتی

 

 

دوچرخه‌های استقامتی:

این دوچرخه‌ها همانطور که از اسمشان معلوم است کاملا استقامتی هستند و برای مسیرهای طولانی با سطح صاف مناسب می‌باشند. عملکرد این دوچرخه‌ها بسیار شبیه دوچرخه‌های مسابقاتی می‌باشد اما ساختارشان کمی متفاوت است، زاویه بین فرمان و زین دوچرخه به نسبت دوچرخه‌های مسابقاتی کمتر می‌باشد تا فشار وارده به کمر دوچرخه‌سوار در فواصل طولانی مدت کاهش یابد و دوچرخه سوار حس راحتی بیشتری داشته باشد. طراحی فرمان این دوچرخه‌ها صاف و بالاتر از سطح زین بوده و اصولا انحنای معمول دوچرخه‌های جاده‌ای را ندارد و لاستیک‌های آن‌ها به نسبت دوچرخه‌های مسابقاتی بزرگتر هستند و از زین‌های راحتری استفاده می‌کنند.

 

دوچرخه مسابقاتی

 

دوچرخه‌های سایکلوکراس (Cyclo-Cross Bikes):

این دوچرخه‌ها به نام‌های Cross و CX ،Cyclo شهرت دارند و با وجود وزن کم در  مسیرهای خاکی، چمنی، گلی و ... عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود نشان می‌دهند. ساختار آن‌ها ترکیبی از دوچرخه‌های کوهستان و دوچرخه‌های کراس کانتری می‌باشند اما به خاطر شباهت بیشتر به دوچرخه‌های جاده‌ای زیر مجموعه این خانواده قرار گرفته‌اند. این دوچرخه‌ها از لحاظ فنی، فریم و دوشاخه‌ی محکمتری به نسبت سایر دوچرخه‌های خانواده‌ی جاده ای دارند. نکته قابل اهمیت در سایکلوکراس‌ها، ترمزهای دیسکی و قوی آن‌ها می‌باشد که در همه شرایط آب‌وهوایی کنترل فوق‌العاده‌ای دارند. در این دوچرخه‌ها آج (گٌل) اکثرا برجسته هستند تا عمکرد بهتری در هنگام دوچرخه‌سواری در مسیرهای مختلف و عبور از چالش‌های احتمالی زمین داشته باشند.

 

دوچرخه های سایکلوکراس (Cyclo-Cross Bikes)

 

دوچرخه‌های Touring:

یکی دیگر از اعضای خانواده‌ی بزرگ دوچرخه‌های جاده‌ای، تورینگ‌ها می‌باشند که برای استفاده در پیست‌ها و گشت‌وگذار در مسیرهای طولانی طراحی شده‌اند. اگر بخواهیم شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها را با سایر دوچرخه‌های جاده‌ای بررسی کنیم اول از همه باید به این نکته اشاره کرد که این دوچرخه‌ها به دلیل برخورداری از بدنه قوی که دارند، برای حمل تجهیزات و وسایل مورد نیازتان در طول سفر بهترین انتخاب می‌توانند باشند. حتی امکان نصب قفسه یا سبد را به شما می‌دهند که شما بتوانید تمام وسایل مورد نیازتان را در حین دوچرخه‌سواری داخل آن‌ها قرار دهید. همچنین این دوچرخه‌ها همانند دوچرخه‌های استقامتی طوری طراحی شده‌اند که دوچرخه‌سوار در طولانی مدت حس راحتی داشته باشد و بتواند در چند روز بدون هیچ مشکلی دوچرخه‌سواری کند. اصولا این دوچرخه‌ها مناسب برای دوچرخه‌سواری، بین‌شهری و حتی جهانگردی می‌باشد.

 

دوچرخه های Touring

 

 

دوچرخه‌های کوهستان:

حالا می‌خواهیم درباره یکی از معروف‌ترین انواع دوچرخه‌ها یعنی دوچرخه‌های کوهستان صحبت کنیم و تمامی خصوصیات آن را بررسی نماییم. برای دوستداران جاده‌های غیرشهری، سنگلاخی، کوهستانی و مسیرهای شن و ماسه‌ای، سربالایی و سرپایینی دوچرخه‌های کوهستان بهترین انتخاب می‌باشند. با قاطعیت می‌توان گفت که این دوچرخه‌ها در مسیرهای صعب‌العبور عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند. اگر بخواهیم به طور کلی ظاهر دوچرخه‌های کوهستان را بررسی کنیم، آن‌ها دارای فرمانی صاف، ساختار و فریم محکم، تایرهای پهن، ترمزهای قوی با عملکردی بی‌نظیر در شرایط سخت و دارای سیستم تعلیق نرم برای جلوگیری و حذف تنش‌های وارد شده از زمین می‌باشند. ما در مقاله راهنمای خرید دوچرخه‌های کوهستان درباره این دوچرخه‌ها به طور کامل صحبت کرده‌ایم اگر تصمیم به خرید این دوچرخه‌های کوهستان را دارید این مقاله را از دست ندهید.

 

دوچرخه‌های هیبریدی:

دوچرخه‌های هیبریدی ترکیبی از طراحی‌های دوچرخه‌های کوهستان و دوچرخه‌های شهری می‌باشند. که تنه‌ای باریک‌تر از دوچرخه‌های کوهستان و تایرهای بزرگتر از دوچرخه‌های شهری و کوهستانی دارند که می‌توان هم در محیط‌های شهری و هم در محیط‌های کوهستانی از آن‌ها استفاده نمود. تفاوت آن‌ها با دوچرخه‌های کوهستان در عملکرد آن‌ها در سربالایی‌ها و مسیرهای صعب‌العبور می‌باشد که بسیار ضعیف‌تر عمل می‌کنند.

دوچرخه هیبریدی

دوچرخه‌های BMX

این دوچرخه‌ها ساختاری حرفه‌ای و ورزشی دارند و برای دوچرخه سوارانی ساخته شده‌اند که به صورت حرفه‌ای حرکات نمایشی را دنبال می‌کنند. BMXها فریمی کوچک دارند، اصولا مواد به کار رفته در بدنه آن‌ها سبک و بادوام بوده است و موجب افزایش سرعت دوچرخه در انجام حرکات نمایشی می‌شود. عمدتا در طراحی این دوچرخه‌ها از هیچ گونه ترمز یا کمک فنری استفاده نشده است. اگر بخواهیم درباره BMXها به طور کلی نظر بدهیم آن‌ها را باید دوچرخه‌های نمایشی و حرکات پرشی مثل پرش از پله‌ها یا موانع دانست.

ویژگی‌ها و مزایا:

  • سرعت زیاد
  • بسیار سبک وزن
  • بدون استفاده از کمک فنر و ترمز
  • قابل استفاده در حرکات نمایشی و سرعتی

 

دوچرخه BMX

 

دوچرخه‌های خاص:

  • دوچرخه‌های Cargo
  • دوچرخه‌های برقی
  • دوچرخه‌های تاشو

 

 

دوچرخه‌های تایم تریال (TimeTrial):

دوچرخه‌های تایم تریال تلفیقی از دوچرخه‌های BMX و دوچرخه‌های کوهستان می‌باشد که کاربردی حرفه‌ای و کاملا نمایشی دارند. شاخصه اصلی این دوچرخه‌ها حفظ تعادل برای پریدن از یک مانع به مانع دیگر می‌باشد. تایم تریال‌ها همانند دوچرخه‌های BMX به دلیل داشتن فریمی کوچک و سبک که اصولا از جنس تیتانیوم و یا کربن می‌باشند، سرعت مطلوبی دارند. که یکی از دلایل گران بودن این دوچرخه‌ها نیز می‌تواند به خاطر جنس بدنه‌شان باشد. در طراحی این دوچرخه‌ها تمام تلاش متخصصان بر این بوده است که تمامی اجزای دوچرخه کمترین اصطکاک را با هوا داشته باشند.

ویژگی ها و مزایا:

  • سبک وزن
  • سرعت زیاد
  • کمترین اصطکاک با هوا
  • استفاده ورزشی و نمایشی

 

دوچرخه تایم تریال

دوچرخه‌های Cargo:

از این نوع دوچرخه‌ها اصولا برای حمل بار استفاده می‌شود. کارگوها معمولا سنگین وزن‌تر و کندتر از سایر دوچرخه‌ها می‌باشند و با چهارچوب و قفسه‌ای که برای حمل بار دارند برای حمل‌ونقل مسافت‌های کم فوق‌العاده هستند.

 

دوچرخه Cargo

دوچرخه‌های برقی:

دوچرخه‌های برقی یا دوچرخه‌های شارژی نوعی دوچرخه‌ی موتوردار است که از قدرت تولید شده توسط موتورالکتریکی برای حرکت استفاده می‌کنند. این دوچرخه‌ها از لحاظ ظاهری تفاوت زیادی با دوچرخه‌های معمولی ندارند و تنها تفاوت آن‌ها در باتری و موتورالکتریکی استفاده شده در آن‌ها می‌باشد. بزرگترین مزیت دوچرخه‌های برقی راحتی در استفاده آن می‌باشد که یعنی در سه حالت معمولی، کمک پدال و در بعضی مدل‌ها از حالت موتور می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در حین دوچرخه‌سواری هر زمانی که دوست داشتید پدال بزنید و اگر خسته شدید می‌توانید از حالت موتور آن استفاده کنید و با چرخاندن دستگیره‌ها گاز بدهید و حرکت کنید. در حالت کمک پدال‌ها نیروی پدال شما تقویت شده و باعث می‌شود فشار کمتری به شما وارد شود و علاوه بر انرژی شما، انرژی موتور نیز بر چرخ‌ها منتقل می‌شود. معمولا این دوچرخه‌ها سرعتی حدود 30 تا 50 کیلومتر بر ساعت را می‌توانند طی کنند و باطری آن‌ها بین 3 تا 4 ساعت برای بازه 10 تا 40 کیلومتر به طور خوشبینانه جوابگو می‌باشد.

البته این نکته را هم بدانید که مسلم است سربالایی‌ها، باطری بیشتری مصرف می‌کنند و سطح صاف نیاز به باتری کمتری دارد و یا حالت کمک پدال به نسبت حالت موتور، باتری کمتری مصرف می‌کنند و یا فاکتورهایی چون وزن دوچرخه‌سوار، بار و ... بر میزان مصرف باتری تاثیرگذار است. پس حتما مسافت و میزان باطری مصرفی‌تان را مدیریت کنید.

در انتها نیز خوب است بدانید که دوچرخه‌های برقی ارزان نیستند و به نسبت دوچرخه‌های معمولی باید هزینه بیشتری برای آن‌ها پرداخت کنید.

 

دوچرخه برقی

دوچرخه‌های تاشو:

این دوچرخه‌ها با این هدف طراحی شده‌اند که کاملا جمع شده و با یک ساک حمل  شوند و فضای کمی را اشغال کنند. دوچرخه‌های تاشو کاملا سبک بوده و حمل آسانی دارند. حتی شما می‌توانید در حین دوچرخه‌سواری اگر تصمیم گرفتید با اتوبوس یا مترو ادامه مسیر خود را طی کنید، به راحتی می‌توانید دوچرخه خود را کاملا جمع کرده و همراه خود ببرید. دوچرخه‌های تاشو در دو مدل برقی و معمولی در بازار موجود می‌باشند.

 

دوچرخه تاشو
 

 

دوچرخه‌های کودکان:

علاقه به دوچرخه سواری می‌تواند در سنین مختلف در کودکان مشاهده شود. انتخاب دوچرخه مناسب برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. زیرا خرید دوچرخه نامناسب موجب عدم تعادل و آسیب به کودک می‌شود. در دوچرخه‌های کودکان علاوه بر استانداردهای رعایت شده، ظاهر، وزن و چرخ‌ها نیز بسیار مهم می‌باشند. این نکته را به یاد داشته باشید که هرچه وزن دوچرخه کمتر باشد، کودک شما راحت تر می‌تواند آن را کنترل کند. به همین منظور است که سعی کرده‌اند تمامی فریم‌ها را سبک بسازند و اصولا جنس بیشتر دوچرخه‌های از کربن یا آلومینیوم می‌باشد. اندازه مناسب برای دوچرخه‌های کودکان اندازه‌ای است که کودک به راحتی بتواند پای خود را روی زمین بگذارد که اصولا رایج‌ترین سایز دوچرخه‌های کودکان 16، 20 و 34 اینچی می‌باشد پس برای کودکان اصلا از دوچرخه‌های بزرگ استفاده نکنید.

در دوچرخه‌های کودکان حتما این استاندارد را رعایت کنید که فرزندانتان کامل بر فرمان تسلط داشته باشند و دوچرخه متناسب با فیزیک بدنی کودک تنظیم شود و زین بزرگتر از نشیمنگاه کودک نباشد. اگر کودک شما نتواند به راحتی رکاب بزند ممکن است عضلات آن آسیب ببیند. 

نکته آخر: حتما به کودکانتان اصول صحیح دوچرخه‌سواری را آموزش دهید و از وسایل ایمنی مانند کلاه و زانوبند استفاده کنید.

دوچرخه بانوان:

با توجه به اینکه آناتومی فیزیکی بدن بانوان با مردان متفاوت است یقینا دوچرخه‌های انتخابی نیز باید متفاوت باشد. حالا به توضیح ویژگی‌های دوچرخه بانوان و تفاوت آن‌ها با دوچرخه‌های مردان می‌پردازیم. دوچرخه‌های بانوان از نظر مدل دوچرخه‌ها نظیر شهری، جاده‌ای، کوهستانی و ... تفاوتی ندارند تنها تفاوت آن‌ها در مدل خاص طراحی فریم، زین و فرمان آن‌ها می‌باشد به طور مثال ارتفاع دوچرخه بانوان حدود 3 سانتی‌متر کوتاه‌تر از مردان می‌باشد یا فاصله فرمان تا زین به علت کوتاه بودن بالا تنه بانوان کمتر می‌باشد. همچنین در طراحی آن‌ها اصولا از رنگ‌های شاد و جذاب استفاده می‌شود. در بسیاری از طرح‌ها برای راحتی بیشتر میله میانی وجود ندارد یا به نسبت دوچرخه‌های مردان انحنای تندتری دارند و میله بالایی کوتاه‌تر می‌باشد. در طراحی بسیاری از کمپانی‌ها فرمان کوچک‌تر و ترمزها متناسب به دستان بانوان ظریف‌تر و کوچک‌تر ساخته شده‌اند. در دوچرخه‌های تخصصی‌تر زین بانوان پهن‌تر می‌باشد تا استخوان لگن در طولانی مدت راحتی بیشتری داشته باشد اما زین در دوچرخه‌های مردانه اصولا باریک و کشیده است.

تفاوت دوچرخه‌های بانوان و مردانه:

  • ارتفاع کمتر
  • فرمان کوچک‌تر
  • ترمزهای ظریف‌تر
  • زین یا صندلی پهن‌تر
  • فاصله فرمان تا زین کوتاه‌تر
  • میله بالایی کوتاه‌تر و میله میانی با شیب تندتر

 

 

 

فروشگاه آفرود بازار یکی از بزرگترین مجموعه‌ها در زمینه تامین تجهیزات دوچرخه می‌باشد که با بهترین برندها فعالیت دارد.

برای مشاهده دوچرخه در فروشگاه آفرود بازار کلیک نمایید.

آفرودبازار، هر آنچه خارج از جاده‌ها نیاز دارید و باید بدانید.