هر آنچه درباره تنظیم کوله پشتی بر روی بدن باید بدانید:

 

راهنمای تنظیم کوله پشتی روی بدن

 

پس از انتخاب کوله پشتی اینک نوبت تنظیم آن بر روی بدن خود می‌باشد. برای تنظیم کوله‌پشتی گام به گام با ما پیش بروید.

کوله‌پشتی‌های جدید دارای بندهای مختلفی هستند که تنظیم هر کدام از آن‌ها کمک زیادی به ما می‌کند و باعث می‌شود که خستگی و آسیب به بدن ما در مدت زمان طولانی کاهش یابد. از آن جایی که عضلات پا اصولا، قوی‌ترین عضلات بدن به حساب می‌آیند پس هدف ما در تنظیم کوله‌ها، انتقال بیشترین وزن از شانه به لگن می‌باشد.

شما چهار بند قابل تنظیم دارید:

  • بند کمری
  • بند شانه‌ای
  • بندهای بالابر
  • بندهای سینه

برای شبیه‌سازی و شروع کار، ابتدا کوله را تا 7 کیلوگرم پر کنید و در مقابل آینه یا دوست خود بایستید و به سراغ مرحله تنظیم بروید.

این تنظیمات در دو مرحله انجام می‌شود:

  • مرحله اول: بندهای شانه و کمربند
  • مرحله دوم: بندهای سینه و بالابر

از آن جا که بندهای کوله پشتی کاملا قابل تنظیم می‌باشد براساس وزنی که حمل می‌کنید بندها را تا جایی تغییر دهید که فشار وارده به عضلات خود را متناسب کنید.

 

 

قدم اول تنظیم کمربند:

کوله پشتی را بپوشید، بندهای کوله را جوری تنظیم کنید که پدهای کمربند، کاملا در دو طرف لگن قرار بگیرد. اگر می‌ینید کمربند خیلی بالاتر یا پایین‌تر قرار می‌گیرد بندها را شل یا سفت کنید تا کمربند کاملا بر روی استخوان لگن چفت شود مخصوصا پدهای کمربند را به دقت چک کنید تا دقیقا روی استخوان لگن قرار گرفته باشد در غیر این صورت بندها را انقدر تنظیم کنید تا به نقطه دلخواه برسید.

قفل کمربند را حتما ببندید و به این نکته توجه داشته باشید که در کمربند حس راحتی داشته باشید و آن را جوری محکم نکنید که بخواهد به شما فشار وارد کند.

این نکته را حتما به یاد داشته باشید که پدهای کمربند باید استخوان لگن شما و کمی جلوتر از آن را به طور کامل پوشش دهند.

 

تنظیم کوله پشتی

 

قدم دوم بندهای شانه:

بندهای شانه را به سمت پایین بکشید تا سفت و محکم بایستد.

محل قرارگیری این بندها بر روی شانه‌های شما می‌باشد. اما حواستان باشد روی شانه‌ها نباید وزن زیادی را تحمل کنید، اگر بخواهید مدت زمان طولانی فشار زیادی را بر روی شانه‌ها و عضلات پشتی خود متحمل شوید حتما در حین صعود دچار مشکل می‌شوید.

دقت کنید تا سگک تنظیم بند شانه، تقریبا 2 تا 5 سانت پایین‌تر از سر شانه‌های شما باشند، اگر این بندها در قسمت مناسب خود قرار نمی‌گیرند حتما آن کوله متناسب با سایز نیم تنه شما نیست.

طول بندهای شانه را به دقت تنظیم کنید و حواستان باشد در طول مسیر در بازه‌های زمانی کم بندها را شل و سفت کنید تا در هنگام پیاده‌روی و کوهنوردی فشار را از روی عضلات خود بردارید.

 

تنظیم بندهای شانه کوله پشتی

قدم سوم بندهای بالابر:

محل قرارگیری این بندها از سرشانه هستند که با یک سگک تنظیم به پشت کوله متصل می‌شوند. نحوه‌ی قرارگیری این بندها در زمانی که کوله کاملا پر و تحت فشار است به صورت 45 درجه با بدن قرار می‌گیرد.

این نکته را حتما به یاد داشته باشید که این بندها را خیلی سفت نکرده و همیشه آن را طوری تنظیم کنید که در حالت راحتی باشید فشار بیش از حد این بندها به مفاصل شانه آسیب جدی وارد می‌کند.

 

راهنمای تنظیم بندهای کوله پشتی

 

قدم چهارم بندهای سینه:

این بند را جوری تنظیم کنید که ارتفاع آن کاملا مناسب باشد و به راحتی روی قفسه سینه بنشیند. بهترین ارتفاع برای این بندها معمولا 2 سانتی‌متر پایین‌تر از استخوان ترقوه‌تان می‌باشد.

بندهای سینه را قفل کنید، حواستان باشد سگک آن را جوری تنظیم کنید که در زمان بستن بندهای سینه، دست‌ها و بازوها به راحتی بتوانند حرکت کنند و هیچگونه آسیب و فشاری به ناحیه بازوها وارد نشود.

یک اشتباه بسیار رایج در بین کوهنوردان محکم کردن بیش از حد بندهای سینه می‌باشد که تعادل را بهم میزند و فشار بسیار زیادی را به قفسه سینه وارد می‌کند که خود باعث کندی و سختی در تنفس نیز می‌شود.

راهنمای تنظیم بندهای سینه کوله پشتی

تنظیم مناسب کوله‌پشتی در مسیر:

یک نکته بسیار حائز اهمیت در پوشیدن کوله پشتی ها این است که حتما حواستان باشد پس از طی حدود 16 کیلومتر تناسب بدن شما فرق خواهد کرد پس نیاز است کوله‌پشتی خود را با توجه به تناسب فعلی مجددا تنظیم کنید.

  • پس از خرید کوله آن را در طول‌های مختلف قرار دهید و هربار امتحان کنید تا بتوانید مناسب‌ترین و بهترین حالت تنظیم را برای بدن خود پیدا کنید.
  • زمانی که طول ایده‌آل بدن خود را پیدا کردید، آن را به حافظه بسپارید تا هر زمان که نیاز شد به آن حالت برگردین و بتوانید سریع بندها را تنظیم کنید.
  • در زمان کوهنوردی بندهای خود را شل و سفت کنید تا ببینید در کدام حالت فشار وارده بر روی بدنتان کمتر است. حواستان باشد که پیدا کردن حالت ایده‌آل برای کوله‌پشتی در زمان کوهنوردی نیاز به آزمون و خطای بسیاری دارد.
  • اگر می‌خواهید خستگی خود را به مقدار قابل توجهی کاهش دهید این نکته را به یاد داشته باشید که بندهای شانه را محکم کنید و بندهای کمری را در حالت شل قرار دهید و پس از مدتی این کار را به صورت معکوس انجام دهید.
  • اگر بدنتان را در حالت رو به جلو قرار دهید تعادل بیشتری خواهید داشت.
  • در حین کوهنوردی فشار زیاد به خود وارد نکنید و هر وقت خسته شدید و نیاز به استراحت داشتین، کوله را از پشت خود درآورده و کاملا استراحت کنید. این کار باعث استراحت عضلات پشتی و کمر می‌شود. در حین استراحت سعی کنید حتما ورزش‌های کششی را انجام دهید تا از انقباض عضلات خود جلوگیری کنید.

با ما همراه باشید با مقاله راهکارهای شست و شوی کوله پشتی کوهنوردی و تمامی نکات مربوط به شستشوی کوله را در آن جا بخوانید.

 

فروشگاه آفرود بازار یکی از بزرگترین مجموعه‌ها در زمینه تامین تجهیزات کوهنوردی می‌باشد که با بهترین برندها فعالیت دارد.

برای مشاهده محصولات کوهنوردی در فروشگاه آفرود بازار کلیک نمایید.

آفرودبازار، هر آنچه خارج از جاده‌ها نیاز دارید و باید بدانید.